- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Napadi ukrajinskih dronova na Moskvu bili bi nemogući bez pomoći NATO

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2023
Pratite nas
Napadi dronova na Moskvu i Podmoskovlje bili bi nemogući da Kijevu ne pomažu SAD i NATO, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.
„Ukrajinski neonacisti su 4. jula ujutru pomoću pet dronova ponovo pokušali da izvedu terorističke napade u Moskvi i Moskovskoj oblasti. Prema dostupnim informacijama, ovog puta njihove mete su bili objekti civilne infrastrukture, uključujući veliki međunarodni aerodrom“, podseća ruska strana.
Kako se dodaje, ti planovi su osujećeni zahvaljujući preciznom radu ruskih sistema PVO i sistema za elektronsko ratovanje.

„Ovakvi napadi bili bi nemogući bez pomoći SAD i njihovih saveznika iz NATO-a kijevskom režimu, koji nastavljaju da ga pumpaju oružjem, uključujući dronovima, obučavaju operatere dronova i pružaju obaveštajne podatke koji su potrebni za izvršavanje takvih zločina, uključujući slike Zemljine površine dobijene pomoću civilnih i vojnih satelita. Sve ovo čini Vašington i njegove satelite saučesnicima u pripremi i izvođenju terorističkih napada koje planira i izvodi Kijev uz pomoć zapadnog novca i zapadnog oružja“, navodi rusko Ministarstvo.

Podsećamo, u jutrošnjem napadu dronovima na Moskvu i Moskovsku oblast oborena su četiri drona, jedan je izgubio kontrolu i srušio se. U napadu nije bilo žrtava i nije pričinjena materijalna šteta.
Zgrada Ministarstva odbrane Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2023
RUSIJA
Ministarstvo odbrane Rusije: Sprečen napad dronova na Moskvu i Podmoskovlje, oboreno pet letelica
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala