- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Tatin mali pomoćnik

© AFP 2023 / MARCO BERTORELLOStefan Đoković i Novak Đoković
Stefan Đoković i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2023
Pratite nas
Drugi teniser sveta Novak Đoković otvoreno je pričao o svom sinu Stefanu i njegovoj ljubavi prema tenisu zbog koje se čak pridružio ocu na jednom od treninga uoči ovogodišnjeg Vimbldona.
Rekorder po broju grend slemova započeo je poteru za osmim trofejom u Londonu pobedom nad Argentincem Pedrom Kaćinom u tri seta. Bila je to Novakova 29. pobeda u nizu na travi uprkos jedno i po časovnom prekidu zbog padavina.
Pre uvodnog meča, Đokoviću se na terenu za trening pridružio i njegov sin Stefan. Osmogodišnjak je dodavao loptice svom ocu, a takođe se pozdravio u hadlu sa članovima Novakovog tima.
Stefanov performans na Vimbldonu svideo se i organizatorima koji su ga na društvenim mrežama proglasili „tatinim malim pomoćnikom“.
Posle pobede nad Argentincem, Đoković je dao intervju u kojem je izrazio oduševljenje jer mu se sin pridružio na terenu. Legendarni Srbin se raznežio zbog Stefana i Tare.
„Oduševljen sam zbog toga, veliko mi je zadovoljstvo. Blagosloven sam što sam otac takva dva mala anđela. Stefan i Tara su od nedelje u Londonu, stigli su zajedno sa mojom suprugom“, rekao je Đoković.
Višestruki grend slem šampion je objasnio da je Stefan izuzetno oduševljen svim aspektima tenisa. Otkrio je i da je osmogodišnjak poželeo da provede ceo dan uz oca, uprkos što je Novak ustao rano.
„Stefan ima osam godina i oduševljen je tenisom i svime što je povezano sa ovom igrom. Bilo da gleda tenis, da ga igra ili dodaje loptice... U nedelju uveče me je pitao: 'Tata, znam da rano ustaješ, ali želim da budem uz tebe i to od trenutka kada izađeš iz kuće, želim da sam sa tobom ceo dan'“, zaključio je Đoković.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2023
SPORT
Novak je uputio predlog Beogradu
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2023
SPORT
Novak i Vimbldon – neraskidiva veza!
Anet Kontavejt - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2023
SPORT
Vimbldon oduzeo Estonki pravo da ima kraj kakav zaslužuje: „Boli me“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala