- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin čestitao Lukašenku Dan nezavisnosti Belorusije

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednici Belorusije i Rusije, Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin
Predsednici Belorusije i Rusije, Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2023
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je beloruskom lideru Aleksandru Lukašenku Dan nezavisnosti Republike Belorusije, objavljeno je na sajtu Kremlja.

„Ovaj praznik je od posebnog značaja ne samo za Beloruse, već i za Ruse, jer je povezan sa značajnim događajem naše zajedničke istorije – oslobođenjem Minska od nemačko-fašističkih zavojevača“, istakao je Putin.

U čestitki se takođe naglašava da veze bratskog prijateljstva i uzajamne pomoći, očvrsnute u teškim ratnim godinama, ostaju pouzdan temelj rusko-beloruskih odnosa.
„To se u potpunosti potvrđuje danas, kada se naše zemlje zajedno suočavaju sa veoma ozbiljnim spoljnim pretnjama i izazovima“, poručio je ruski lider.
Putin je izrazio uverenost da sistematskim izgrađivanjem konstruktivnih bilateralnih veza u svim pravcima, jačanjem institucije Savezne države, Moskva i Minsk mogu prevazići sve poteškoće i odbraniti legitimne interese dve zemlje na svetskoj sceni.
Prethodno je Lukašenko čestitao sunarodnicima nacionalni praznik i ocenio da temelj formiran tokom godina nezavisnosti omogućava Belorusiji da sa sigurnošću gleda u budućnost.
Pregovori predsednika Rusije i Belorusije, Vladimira Putina i Aleksandra Lukašenka u Sočiju - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2023
RUSIJA
Rusija i Belorusija zajedno odbijaju svaki napad sa Zapada
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala