- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: Nuklearna apokalipsa ne samo što je moguća, već je i verovatna

© Sputnik / Dmitriй Astahov / Uđi u bazu fotografijaPremijer Rusije Dmitrij Medvedev
Premijer Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2023
Pratite nas
Jedan od načina za rešavanje konfrontacije u svetu je treći svetski rat u kome neće biti pobednika, nuklearna apokalipsa ne samo da je moguća, već je i verovatna, izjavio je zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.
„Jedan od načina da se to reši (konfrontacija) je treći svetski rat. Ali on je očigledno loš, jer pobednicima nije zagarantovan dalji prosperitet, kao što je bio slučaj posle prethodnih svetskih ratova. Najverovatnije jednostavno neće biti pobednika“, napisao je Medvedev u članku objavljenom u „Ruskoj gazeti“.
On je naglasio da ne treba posmatrati kao pobedu svet u kome je nastupila nuklearna zima, kada višemilionski gradovi biti u ruševinama, gde nema struje zbog elektromagnetnog impulsa, a ogroman broj ljudi je poginuo od nuklearnog talasa, svetlosnog zračenja, radijacije i radioaktivnog zagađenja, gde caruju strašne epidemije i glad.
„I tu ću primetiti jednu stvar koju ne vole da priznaju političari svih boja: ova Apokalipsa ne samo što je moguća, već je i sasvim verovatna“, istakao je Medvedev.
On je primetio da se svet nalazi u sukobu gorem nego za vreme Kubanske krize, jer su zapadni neprijatelji odlučili da realno unište najveću nuklearnu silu – Rusiju.

„Uzroka (verovatno nuklearne apokalipse) ima najmanje dva. Prvi. Svet se nalazi u sukobu mnogo gorem nego u periodu Kubanske krize, jer su naši protivnici odlučili da realno pobede najveću nuklearnu silu – Rusiju. Oni su, bez sumnje, prave budale, ali to je upravo tako“, istakao je Medvedev.

Kao drugi uzrok Medvedev je naveo samo činjenicu da je nuklearno oružje primenjeno ranije.
„Zna se ko i gde, što znači da nema tabua!“, zaključio je Medvedev.

Bliži se kraj konfrontacije sa Zapadom

Medvedev je istakao da nisu uspeli da slome Rusiju u ukrajinskom sukobu, pa se već bliži kraj konfrontacije sa Zapadom.
„Danas su čak i ‘stondirane’ vođe kijevskog režima priznale da u stanju sukoba ‘Banderokrajinu’ neće primiti u Alijansu. To dovodi do vrlo jednostavnog i tužno zaključka: ako sukobljene zemlje ne budu primljene u NATO, onda će sukob biti trajan, jer je to pitanje postojanja Rusije. Dakle, razlozi njihovog negodovanja su očigledni. Rusiju nisu uspeli da slome i antiruski front je propao. I ne radi se o politici ili strategiji, pa čak ni o taktici. Jednostavno je finale već vrlo blizu. Sta je otkucao“, istakao je Medvedev.
On je primetio da je Rusija odbila da prizna logiku kolektivnog Zapada i dala mu je oštar i nedvosmislen otpor.
„Ništa novo, sve je kao i obično: nezavisnost i teritorijalni integritet, prema mišljenju kolektivnog Zapada, mogu da brane samo oni kojima je to dozvoljeno. Ostale treba umiriti, zgnječiti i po mogućnosti krvlju razmazati po sopstvenoj teritoriji. Rusija nije htela da prizna takvu logiku. Nije se potčinila tuđoj volji“, ocenio je ruski političar.
Takođe je pozvao da se „svi teško dobijeni rezultati totalne konfrontacije“ zabeleže u dokumentu sličnom Helsinškom aktu, „kojim je okončana poznata Konferencija iz 1975. godine“.
Višecevni bacač raketa Uragan u zoni specijalne vojne operacije u Ukrajini. - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2023
RUSIJA
Medvedev: U Ukrajini se kolektivni Zapad bori protiv ostatka sveta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala