- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Lajović ispao od anonimusa na Vimbldonu

© AP Photo / Andy BrownbillDušan Lajović
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2023
Pratite nas
Srpski teniser Dušan Lajović eliminisan je na startu Vimbldona od anonimnog Britanca Jana Čoinskog koji je bio bolji u četiri seta - 7:5, 6:7, 2:6, 2:6.
Generalno je to bio duel sa mnogo uspona i padova za Lajovića što je 27-godišnji Britanac, inače,164. teniser sveta, iskoristio da se dokopa drugog kola nošen podrškom sa tribina.
Srbin je započeo duel sa brejkom već u prvom gemu, ali je ubrzo dopustio domaćem igraču da se vrati u meč i poravna na 2:2. Potom je usledio novi brejk, pa novi ribrejk. U čudnom setu i razvoju događaja, Lajović je napravio ključni brejk za 6:5, a onda i na svoj servis obezbedio prvi set - 7:5.
U pravom rolerkosteru od meča, nije uopšte iznenađenje što se drugi set završio u taj-brejku. Opet je na repertoaru bila serija brejkova, gubili su servis jedan pa drugi, tako da se došlo do taj-brejka, a Britanac je u drugom setu bio bolji sa 7:4 i poravnao na 1:1.
U trećem setu Čoinski je bio ubedljiv i neumoljiv, vezao je dva brejka za 5:1 i potom poveo u setovima posle ubedljivih 6:2. Lajović nije mogao da pronađe ritam ni u četvrtom setu, iako je dobio prvi gem i pokazao znakeživota, pretrpeo je brejk već u trećem posle čega mu nije bilo spasa.
Čoinski je rutinski priveo meč kraju i posle još jednog brejka i 6:2 slavio sa 3:1. Anonimni Britanac je odigrao verovatno najbolji meč u životu i zabeležio premijernu pobedu u karijeri na Vimbldonu koju će dugo pamtiti.
Pride će Čoinski u drugom kolu ukrstiti koplja sa Poljakom Hubertom Hurkačem (16. teniserom sveta) koji je na startu londonskog grend slema izbacio Španca Alberta Ramosa u tri seta - 6:1, 6:4, 6:4.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2023
SPORT
Novak posle najčudnijeg meča: „Uvek se povežem sa dečakom iz Srbije koji sanja da osvoji Vimbldon“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala