- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Belorusija želi da učestvuje u pregovorima o Ukrajini

© Sputnik / Viktor ToločkoDvorec sporta
Dvorec sporta - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2023
Pratite nas
Belorusija je prva u nizu zemalja, spremnih da pruže platformu za moguće pregovore za rešavanje situacije oko Ukrajine, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Belorusije Jurij Ambrazevič.
"Naš potencijal je dobro poznat, mi ćemo odigrati svoju ulogu ako bude bilo potrebno. Nikada se nismo nudili da budemo posrednici, predsednik (Belorusije Aleksandar Lukašenko) je to više puta naglašavao. Spremni smo da pružimo sve što imamo, da podelimo sa kim je potrebno, tim što imamo. Siguran sam u to. I da obezbedimo rezultat. Prema tome, ako se steknu uslovi, Minsk će biti prvi u redu za ovakvu vrstu pregovora", rekao je on u intervjuu za STV.
Zamenik šefa beloruskog Ministarstva spoljnih poslova je primetio da Minsk ima „očigledan interes“ da se održe pregovori.
"Belorusija želi da bude učesnik u tim pregovorima, jer želimo garancije bezbednosti za sebe. Za nas je glavni prioritet da naše nebo, iako danas sivo, ostane mirno. Naš glavni zadatak je da naša teritorija nikada ne bude bombardovana, da se naš narod u punoj meri može razvijati“, objasnio je Ambrazevič.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala