- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska pravoslavna crkva: Nastavlja se teror protiv kanonske ukrajinske crkve

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaKijevsko-Pečerska lavra u Kijevu
Kijevsko-Pečerska lavra u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2023
Pratite nas
Odluka Ministarstva kulture Ukrajine o iseljavanju monaha Kijevsko-pečerske lavre predstavlja samovolju i teror, izjavio je u subotu predsednik Sinodalnog odeljenja Moskovske patrijaršije za odnose crkve s javnošću i medijima Vladimir Lejgoda.
„Odluka ukrajinskih vlasti da onemoguće pristup monaha Kijevsko-pečerskoj lavri je novi akt upadljive samovolje. U Ukrajini se uz potpunu popustljivost međunarodne zajednice nastavlja teror protiv Ukrajinske pravoslavne crkve“, naisao je Lejgoda na Telegram kanalu.
Ministarstvo kulture i informacione politike Ukrajine pozvalo je danas monahe kanonske Ukrajinske pravoslavne crkve da do 4. jula napuste prostorije Kijevsko-pečerske lavre i saopštilo da će, u slučaju da manastir odbije da preda ključeve objekata, katanci biti zamenjeni, a prostorije zapečaćene.
„Ukrajinsku crkvu očigledno posmatraju kao neprijatelja jer ona ima zajedničko duhovno nasleđe s Ruskom crkvom, a to je dovoljno da se osudi na likvidaciju... Istorija će sve postaviti na svoje mesto, a savremenih bogoboraca će se sećati sa stidom i prezirom, kao i bogoboraca iz 20. veka“, dodao je Lejgoda.
Kijevsko-pečerska lavra - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2023
RUSIJA
Kijev zahteva od monaha Ukrajinske pravoslavne crkve da napuste Kijevsko-pečersku lavru do 4. jula
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala