- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kineska vojna delegacija posetila Veliku Britaniju i Francusku

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaKina na paradi u Pekingu pokazala kolika je vojna sila
Kina na paradi u Pekingu pokazala kolika je vojna sila - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2023
Pratite nas
Kineska vojna delegacija posetila je Veliku Britaniju i Francusku, a poseta je trajala od 24. juna do danas, saopštilo je kinesko Ministarstvo odbrane.
Delegacija Narodnooslobodilačke vojske za strateške konsultacije razgovarala je sa britanskim i francuskim predstavnicima o međusobnim odbrambenim odnosima, razmenila detaljna mišljenja o međunarodnim i pitanjima regionalne bezbednosti od zajedničkog interesa i poboljšala međusobno razumevanje i poverenje, saopštilo je kinesko ministarstvo odbrane
Upitan o poseti, portparol britanskog Ministarstva odbrane je rekao da je bio domaćin odbrambenog strateškog dijaloga Britanija-Kina u Londonu.
Razgovori su se odnosili na odgovarajuće strategije nacionalne odbrane, situaciju u Ukrajini, bezbednost u Indo-Pacifiku, stratešku stabilnost i širenje, Južno kinesko more i Tajvan i vojne odnose Velike Britanije i Kine, naveo je portparol u saopštenju, prenosi Rojters.
Britanski ministar spoljnih poslova Džejms Kleverli mogao bi da poseti Kinu u julu, navode zvaničnici, jer Britanija nastoji da se poboljša odnose sa Kinom i angažuje se u oblastima kao što su trgovina, ulaganja i klimatske promene, dok se istovremeno štiti od pretnje nacionalnoj bezbednosti.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala