- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Priveden napadač koji je upucao dve osobe i držao taoce na aerodromu u Kišinjevu /video/

© Sputnik / Mihaй Karauš / Uđi u bazu fotografijaAerodrom u Kišinjevu
Aerodrom u Kišinjevu - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2023
Pratite nas
Stranac koji je pucao iz vatrenog oružja na međunarodnom aerodromu u Kišinjevu i tom prilikom ubio dva pripadnika organa reda na službenoj dužnosti, priveden je, saopštila je pres služba Ministarstva unutrašnjih poslova Moldavije.

„Pripadnici policijske brigade za specijalne namene ‘Munja’ uspeli su da neutrališu agresora koji je pucao na aerodromu u Kišinjevu. U ovom momentu opasnost je eliminisana. Napadač je zadobio povrede, ukazuje mu se medicinska pomoć“, navodi se u saopštenju pres službe Ministarstva.

Državljanin Tadžikistana odgovoran za napad

Moldavski premijer Dorin Rečan izjavio je da za pucnjavu na aerodromu odgovoran građanin Tadžikistana.
„Dogodio se ozbiljan bezbednosni incident na međunarodnom aerodromu u Kišinjevu. Četrdesettrogodišnjem državljaninu Tadžikistana zabranjen je ulazak u Moldaviju iz bezbednosnih razloga. Tokom sprovođenja u sterilnu zonu za povratak, on je upucao pripadnika pogranične policije i službenika za obezbeđenje aerodroma iz pištolja, koji je ukrao od graničara“, napisao je Rečan na društvenim mrežama.
Prema njegovim rečima, takođe je bio ranjen i jedan od putnika kome je ukazana lekarska pomoć.
Predstavnici policije prestonice Moldavije saopštili su prethodno Sputnjiku da je nepoznata osoba ispalila nekoliko hitaca iz vatrenog oružja na međunarodnom aerodromu u Kišinjevu, a putnici su zbog bezbednosti evakuisani sa aerodroma.

„Vlasti su potvrdile dve žrtve. U ovom trenutku na mesto događaja stigla je policijska brigada za specijalne namene ‘Munja’“, navodi se u saopštenju pres službe moldavskog MUP-a.

Pres služba je objavila da je za pucnjavu odgovoran stranac kome nije dozvoljen ulazak u zemlju, a vatreno oružje je oteo od službenika pogranične policije.
Na osnovu preliminarnih informacija, stranac je stigao u zemlju letom iz Turske.
Počinilac se zabarikadirao u jednoj od prostorija na aerodromu i držao je taoce.
Prema podacima objavljenim na sajtu aerodroma, svi letovi sa međunarodnog aerodroma u Kišinjevu privremeno su obustavljeni najmanje na jedan čas zbog incidenta sa pucnjavom.
U saopštenju pres službe se ističe da je generalno tužilaštvo Moldavije pokrenulo krivični postupak zbog terorističkog akta na prestoničkom aerodromu.
Protest opozicije u glavnom gradu Moldavije. - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2022
SVET
"Er Moldova" za obnovu letova ka Rusiji, vlasti brane; Bivši predsednik: Samo da se dopadnu Zapadu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala