- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Tamo daleko“ već gledaju prema Srbiji

© Foto : FIBANikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2023
Pratite nas
Približava se Svetsko prvenstvo u košarci, a mediji na Filipinima, jednog od domaćina Mundobasketa, već se bave Srbijom. Portal koji se zove Spin već je pokušao da predvidi petorku Orlova na Svetskom prvenstvu, a onda je sledeća: Micić - Bogdanović - Pokuševski - Jović - Jokić.
Filipincima je interesantno da su Nikola Jović i Nikola Jokić igrali u finalu NBA lige na odvojenim stranama, ali da obojica dolaze iz iste zemlje i da bi mogli da igraju za istu reprezentaciju.
Dodaju da je Srbija jedna od 32 zemlje koje su obezbedile plasman na Mundobasket. I ističu da će Orlovi pod vođstvom Svetislava Pešića na raspolaganju imati prvu klasu igrača.
Filipinci predviđaju da će prva petorka izgledati ovako:
Vasilije Micić na poziciji plejmejkera, bek Bogdan Bogdanović, krilo Aleksej Pokuševski, krilni centar Nikola Jović i naravno centar Nikola Jokić. Kao šestog najvažnije igrača Srbije Filipinci ističu Nemanju Bjelicu.
Očigledno je da su petorku spojili pod uticajem činjenice za koje ekipe ovi igrači igraju, odnosno prednost su dali Pokuševskom i Joviću zato što su NBA igrači, kao i Bjelici koji je prošle sezone osvojio NBA ligu sa Golden Stejtom.
Micić, Bogdanović i Jokić ne bi trebalo da imaju problema da budu nosioci igre, naravno ako svi budu na raspolaganju Pešiću.
Pored njih, kao i Jovića, Pokuševskog i Bjelice (bio dugo povređen), u opticaju su još neki važni igrači poput Marka Gudurića, Nikole Milutinova, Nemanje Nedovića, Alekse Avramovića, Nikole Kalinića...
Kao što smo nedavno i istakli, jako je važno prvo da se vidi na koga će Pešić moći da računa, pa će se onda praviti dalje kalkulacije.
Jasno je da neće moći da računa na Vladimira Lučića, kao i da neće računati na Miloša Teodosića.
Srbija će u grupnoj fazi Mundobasketa igrati protiv Kine, Dominikanske Republike i Južnog Sudana, a u narednu rundu će se plasirati dve prvoplasirane selekcije.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Nikola Jokić i Džamal Marej - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2023
SPORT
„Šta još Jokić treba da uradi?“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala