- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Šreder odgovara na kritike povodom svog stava prema Rusiji: Pustite me da živim

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaBivši nemački kancelar Gerhard Šreder
Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder  - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2023
Pratite nas
Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder (služio je 1998-2005) smatra da je njegova politika na mestu šefa vlade prema Rusiji bila ispravna.

„Smatrao sam da su moje političke odlike o Rusiji bile ispravne. Pošto kao i ranije smatram da je to bilo ispravno, onda me to (kritika njegovog stava o Rusiji) boli", rekao je Šreder.

"Ovo je moj život i ja ga živim. Drugi ne treba da mi diktiraju kako da živim", dodao je on.
"Kritikujte ono što sam uradio ili me pustite, nemojte očekivati da se nečega odričem. Previše toga se trenutno odričem", istakao je on.
Kako je televizija objasnila, intervju sa Šrederom snimljen je 20. aprila. Dokumentarac govori o listu Bild i njegovom bivšem glavnom uredniku Kai Dikmanu i zove se „Istorija Bilda – tajna arhiva bivšeg šefa Kaja Dikmana“.
Šreder je u Nemačkoj kritikovan zbog svog proruskog stava. Tako je u intervjuu naglasio da je politička i ekonomska izolacija Rusije na dugi rok nemoguća, a prosperitet Evropske unije, uključujući Nemačku, uvek će zavisiti od snabdevanja ruskim sirovinama. Supruga bivšeg kancelara Seo Jong Kim - Šreder, otpuštena je iz kompanije NRW.Global Business nakon što je sa suprugom prisustvovala prijemu koji je 9. maja organizovala ambasada Rusije u Nemačkoj povodom 78. godišnjice pobede u Velikom otadžbinskom ratu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala