- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski diplomata: SVO je najefikasnija operacija za zaštitu ljudskih prava u svetlu zapadne rusofobije

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaRuska vojska u Donbasu
Ruska vojska u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2023
Pratite nas
Ruska specijalna vojna operacija postala je najefikasnija operacija za zaštitu ljudskih prava, jer pomaže da se zaštite interesi ruskih sunarodnika u Ukrajini, rekao je zamenik direktora Odeljenja za rad sa sunarodnicima u inostranstvu pri Ministarstvu spoljnih poslova Rusije Vladimir Andrejev.

„Ta rusofobska politika se odavno vodi, a sada se dodatno zaoštrava. Usled toga, mi u Rusiji treba da budemo ujedinjeni, da branimo naša prava, između ostalog i oružanim putem, putem specijalne vojne operacije. To je operacija za zaštitu ljudskih prava – možda i najefikasnija operacija za osiguravanje prava i legitimnih interesa naših sunarodnika u Ukrajini“, rekao je diplomata za Sputnjik.

U pokušaju da izvrše pritisak na rusku dijasporu, zapadne zemlje su, po rečima Andrejeva, pokrenule „zamajac rusofobije“ – trenutno se diskriminiše sve što je rusko.
„Deo te diskriminacije su odluke neprijateljskih vlada, pritisak na našu dijasporu. To je strašno, protiv toga se treba boriti. Međutim, to je deo suprotstavljanja kolektivnog Zapada i Rusije“, ocenio je Andrejev.
Zgrada Pentagona - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Pentagon šalje novih 500 miliona dolara vojne pomoći Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala