- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Peskov: Ruski vojni instruktori ostaju u Africi

© Sputnik / Viktor Antonюk / Uđi u bazu fotografija"Vagner" u Bahmutu u DNR
Vagner u Bahmutu u DNR - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2023
Pratite nas
Rusija će nastaviti vojnu saradnju sa Centralnoafričkom Republikom, ruski vojni savetnici će ostati u toj zemlji u potrebnom broju, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Imamo saradnju sa Centralnoafričkom republikom po državnoj liniji i ona će biti nastavljena. Ta saradnja je potkrepljena neophodnim sporazumima. Naravno, nastaviće sa radom naši vojni savetnici – onoliko koliko ih je neophodno“, rekao je Peskov, upitan da prokomentariše izglede za rad grupe „Vagner“ u Centralnoafričkoj republici.

Po njegovim rečima, ruska država nije imala nikakve veze sa poslovima grupe „Vagner“ u Africi.
"Činjenica je da je kompanija tamo imala svoje poslove, država nije imala nikakve veze sa tim poslom. Predsednik Putin je juče govorio o prilično značajnim sumama novca koji su isplaćivani preko Ministarstva odbrane, ali kompanija se bavila sopstvenim biznisom koji nema veze sa državom", dodao je portparol Kremlja.
Ranije je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio da će ruski instruktori nastaviti sa radom u Centralnoafričkoj republici, gde se trenutno nalazi nekoliko stotina ljudi.
Kasnije je list „Fajnenšel tajms“ citirao izjavu savetnika predsednika Centralnoafričke republike Fidela Guandžika koji je rekao da će vlasti zemlje, u slučaju odlaska „Vagnera“, primiti bilo koju drugu grupu za osiguravanje bezbednosti koju rusko rukovodstvo pošalje u zemlju.
Ruska vojska u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2023
RUSIJA
Rusija u potpunosti finansirala "Vagner"
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala