- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vimbldon ispravlja nepravdu prema Novaku – pet zadivljujućih rekorda srpskog asa

© AP Photo / Alastair GrantNovak Đoković i Vimbldon
Novak Đoković i Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2023
Pratite nas
Posle bure koju je izazvao promotivni spot Vimbldona u kome se nije pomenuo Novak Đoković, organizatori prestižnog Grend slema trude se da isprave grešku pa su tako objavili pet neveorvatnih podviga koje je srpski as napravio na engleskoj travi.
Često se sticao utisak da Novak Đoković nije miljenik engleske publike, to su i sami Britanci izjavili na konferenciji Karlosa Alkarasa, međutim niko ne može da porekne da je srpski as upravo na engleskoj travi ostvario neke od najvećih uspeha.
Vimbldon je pred početak turnira objavio neverovatne podatke o Novaku, a ono što dodatno fascinira je da Srbin i ove godine može da nastavi istim putem, odnosno obori neke nove rekorde.
Kao prvu stvar organizatori navode da je Novak u seriji od 28 pobeda zaredom na Viimbldonu. Niz traje od drugog jula 2018. godine kada je srpski as savladao Tenisa Sandregena pa sve do finala i trijumfa protiv Nika Kirjosa 27. juna prošle godine.
Druga neverovatna činjenica koju Britanci izdvajaju jeste da je Đoković poslednji poraz na engleskoj travi doživeo još 2016. godine kada je u trećem kolu poražen od Sema Kverija dok je naredne godine predao četvrtfinalni meč Tomašu Berdihu.
Treći podvig je broj pobeda, Novak ih ima čak 86 na Vimbldonu što je više od svih ostalih tenisera koji su u top 20 zajedno. Kada se sve njihove pobede na Vimbldonu saberu oni imaju 85.
Takođe, izuzetno impresivan podatak jeste da srpski as nije izgubio na Centralnom terenu punih deset godina. Poslednji poraz doživeo je od Endija Marija u finalu 2013. godine.
Vimbldon je podsetio i na to da Novak poslednje četiri godine osvaja titulu i da ih trenutno ima sedam. Srpskom asu fali jedan trofej kako bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom koji ima osam vimbldonskih pehara.
Treći Grend slem na programu je od trećeg do 16. jula. Za razliku od prošle godine ove sezone igrači dobiaju poene, a s obzirom da niko ne brani bodove Novak bi mogao da se vrati na prvo mesto ATP liste ukoliko na turniru stigne dalje od Alkarasa.
Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport.
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2023
SPORT
„Novi Nadal“ je u sebi sakrio Novaka
Pavel Kotov - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2023
SPORT
Rus briljirao, Španac se ljutio – i zapretio?! /video/
Aleksandra Krunić - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2023
SPORT
Aleksandra i Olga bez Vimbldona, Natalija i dalje u trci
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala