Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Očekujem da nam zapadnjaci donesu tekst sa statutima o kojima nas ništa neće pitati

© Sputnik / Teodor AnastasijevićPripadnici Kfora uklanjaju bodljikavu žicu kod Opštine Zvečan
Pripadnici Kfora uklanjaju bodljikavu žicu kod Opštine Zvečan - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2023
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje ''mnoge teške situacije'' u narednom periodu po Srbiju, zato što očekuje da zapadni predstavnici, usled povećanih tenzija na severu KiM, ponude predlog u kojem ''neće ništa pitati'' Srbiju.
''Ja očekujem mnoge teške situacije u narednom periodu, jer znam da će zapadnjaci doći sa nekom genijalnom idejom, da nam donesu tekst gde nas ništa neće pitati i slično. Ali dobro, to nije od juče. Velika je nervoza zbog Ukrajine, pa nek misle da mi treba da platimo za njihova neispunjena očekivanja'', rekao je Vučić novinarima posle otvaranja fabrike Hansgrohe u Valjevu.
Upitan da prokomentariše situaciju na severu KiM, on je ocenio da se "zna ko se igra rata''.
''Kao i onda sa oružjem pronađenim ispred opštine Zvečan. Na dohvat ruke NATO-u i kosovskoj policiji, a mi pre toga danima prijavljivali svetskim službama šta su hteli da urade. Svi u svetu znaju ko eskalira situaciju i ko se igra rata. Ko šalje one koji ne smeju ni da postoje prema rezoluciji 1244'', rekao je Vučić.
On je naglasio da je Srbija uvek davala sve od sebe da sačuva mir.
''Srbija to (eksalacije) ne želi, ali i oni takođe znaju da sve ima svoju meru i granice. Mi smo dali sve od sebe da se sačuva mir, spremni smo na kompromise. To je lepa reč, kao i razgovor, a ne teranje inata'', rekao je predsednik Vučić.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je otvaranju fabrike nemačke kompanije Hansgrohe u Valjevu - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2023
SRBIJA
Vučić o izjavi Matvijenko: Jedna sintagma mi je bila posebno važna
Koliko je ozbiljna pretnja od oružanog sukoba na Severu, pitali smo naše goste u emsiji "Svet sa Sputnjikom":
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala