- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda pronašla način da zadrži Dragovića – kako će reagovati Katai?

© Sputnik / Lola ĐorđevićNemanja Stevanović i Aleksandar Dragović
Nemanja Stevanović i Aleksandar Dragović - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2023
Pratite nas
Komandant odbrane Crvene zvezde Aleksandar Dragović poneo je kapitensku traku na prijateljskom meču odigranom na Zlatiboru protiv selekcije Užica u pobedi rezultatom 3:1. To bi nedvosmisleno moglo da ukaže na odluku Baraka Bahara da je prelomio ko će naslediti bivšeg kapitena Milana Borjana, koji je posla na pozajmicu u Slovan Bratislavu.
Još od prošle sezone, posebno u samom finišu, Aleksandar Dragović je više navrata poručio da želi da napusti Marakanu. Da li je reč o prezasićenju ili nečemu drugom, nije zalazio u detalje, ali je za austrijske medije dok je na snazi bila reprezentativna pauza, što je iskoristio da ode do Beča, jasno rekao da se nada da mu klub neće praviti problem da ode na leto.
Ali, na pomolu je obrt!
I to kakav. Odlazak Miloša Milojevića i dolazak Izraelca Baraka Bahara uslovio je krupne rezove u Ljutice Bogdana 1.
Ne libi se Bahar da otpiše najbolje i da postavi stvari onako kako on smatra da bi trebalo da izgledaju. Dok jedni trpe, drugi dobijaju na značaju. Da se razumemo, Dragović je i te kako do sada bio (is)poštovan na Marakani, ali dolazak Bahara će po svoj prilici usloviti da reprezentativac Austrije i stub odbrane ostane bar još šest meseci, a možda i do kraja sezone.
Bahar mu je dao kapitensku traku, onu koja je ostala slobodna posle Borjanovog iznenađujućeg odlaska, na insistiranje upravo Izraelca. Zamenik mu je bio Aleksandar Katai, ali on po svoj prilici neće biti kapiten. Bar se tako stiče utisak tokom priprema na Zlatiboru, gde Zvezda trenutno brusi formu. Protiv selekcije Užica obojica su bili od prvog minuta na terenu, ali je traka bila čvrsto oko Dragovićeve ruke.
Izraelac je oduševljen liderskim osobinama koje poseduje 32-godišnji štoper koji je u više navrata dovođen u vezu sa Sampdorijom, ali ga Zvezda nije pustila.
Takav epilog jasno ukazuje na to da bi Dragović mogao da bude novi lider na terenu i u svlačionici gde poseduje ogroman autoritet od strane saigrača, dok je zanimljivo videti kakva će biti reakcija skrajnutog Kataija.
Čim je došao Barak počele su priče da će se Zvezdin „magiko“ preseliti na klupu i da će šansu uglavnom dobijati na mečevima Superlige, u slučaju da ozbiljno ne poradi na fizičkoj pripremi. Pripreme su tek počele, pa je jasno da ima vremena da pokaže Izraelcu da može i dalje mnogo toga do pruži Zvezdi, čiji je bio glavni adut u prethodnim sezonama uz Mirka Ivanića i Gelora Kangu.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Jordan Lečkov - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2023
SPORT
Da u svom timu imate Hrista i Jordana kog protivnika biste se plašili?
Joško Gvardiol - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2023
SPORT
„Modri“ i dalje teraju večite da „crvene“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala