- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Legendu NBA pitali o Džordanu i Birdu, on pričao o Jokiću: „Klinac iz Denvera je bolji“

© AP Photo / Jack DempseyNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2023
Pratite nas
Legenda američke košarke Denis Rodman koji je u tandemu sa Majklom Džordanom i Skotijem Pipenom žario i palio sa Čikago Bulsima, bio je gost podkasta Gilberta Arenasa u kom je nahvalio Nikolu Jokića, poručivši da je bolji od Lerija Birda.
Domaćin - Gilbert Arenas vodio je priču sa Rodmanom u pravcu ko je bolji „jedan na jedan" njegov bivši saigrač čuveni „leteći Majkl“ ili Leri Bird, da bi Denis u svom stilu sišao s puta i u priču ubacio čoveka koji je doneo Denver Nagetsima prvu titulu u istoriji klub.
Reč je naravno o maestralnom Nikoli Jokić, realno gledano najboljem košarkašu planete, koji trenutno uživa u svom rodnom Somboru.
„Da je Leri Bird igrao u ovoj eri, mislim da bi bio u Evropi“, rekao je uz osmeh Rodman i nastavio:
„Da, bio bi tamo negde. Njegova igra je bila idealna za Boston u to vreme, tokom osamdesetih godina. Današnji svet, dođavola, ne. Ne potcenjujem ga, daleko od toga jer je bio fantastičan košarkaš u to vreme, kao i ja, ali ne, nema šanse. Mislim da je klinac iz Denvera mnogo bolji", izjavio je Rodman.
Iako nije izgovorio Nikolino ime, Arenas ga je prekinuo na kratko i dobacio Jokić,. jel da, a bivši as Bulsa je nastavio.
„O Bože, pakleno je spor, ali mislim da je bolji od Lerija Birda. U sadašnje vreme, bez dileme. O Bože, one njegove trojke“, zaključio je debatu Denis Rodman.
Kevin Panter - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2023
SPORT
Doneo je Partizanu titulu i otišao – Panter ima novi klub
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala