- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Posrnuli velikan se „preigrao“ – na pomolu je sudski proces

© AP Photo / Darko VojinovicNikola Mirotić
Nikola Mirotić - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2023
Pratite nas
Saga oko ideje Barselone da završi saradnju sa kapitenom ekipe Nikolom Mirotićem bi mogla da dobije i sudski epilog.
Barselona je, iz sebi znanih razloga, ali uglavnom povezanih sa finansijskom situacijom, želela da okonča saradnju sa Mirotićem dve godine pre roka, ali se čini da to neće biti lak posao za katalonski klub.
Mirotić ima garantovan ugovor na još dve godine, Barselona se nadala sporazumnom raskidu saradnje, ali tu dolazi do poteškoća, pišu španski mediji.
Kako se navodi u izveštaju lista „Mundo deportivo“, menadžerska agencija koja zastupa Mirotića ne želi sporazumni raskid ugovora, već insistira na isplati kompletnog dogovorenog novca za naredne dve sezone.
Španske kolege tvrde da će Barselona morati propisno da se namuči kako bi stigla do sporazuma sa Mirotićem, koji ukoliko ne pristane na raskid saradnje, neće moći da pređe u drugi klub.
U tom slučaju, Barsa će morati da isplati sve što je predviđeno ugovorom za naredne dve godine, a u pitanju je mnogo novca, navodno se radi o 12 miliona evra za plate, bruto 22 miliona što bi bio veliki udarac za poljuljanog velikana, ako u eventualnom sudskom procesu Mirotićeva strana bude označena kao oštećena.
Podsetimo, Barselona je pred završetak sezone objavila da želi da raskine saradnju sa Mirotićem koji se oglasio i naveo da nikada nije ni razgovarao sa upravom o tome, kao i da bi sasvim sigurno pristao na smanjenje plate pošto je to već jednom učinio u vremenu pandemije virusa korona.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala