- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Sećaš li se kad smo klinci bili...“

© AFP 2023 / CARMEN JASPERSENAleksandar Bublik, Andrej Rubljov
Aleksandar Bublik, Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2023
Pratite nas
Kazahstanski teniser Aleksandar Bublik iznenadio je Rusa Andreja Rubljova u finalu turnira u Haleu u tri seta 6:3, 3:6, 6:3, kao uvod u predstojeći Vimbldon. Ipak, momak rođen u Rusiji posle finala nije skrivao emocije prema protivniku koga doživljava bukvalno kao brata.
Bublik, koji je rođen nadomak Sankt Peterburga, i koji je dobio samo osam od prethodnih 27 mečeva ove godine pre Halea, igrao je rizično što mu se isplatilo sa 42 vinera i 21 asom protiv trećeg nosioca Rubljova.
„Zaista mi mnogo znači ova pobeda. Polovinu godine sam proveo mučeći se na raznim turnirima. Ništa mi niko nije poklonio, sve je ovo plod mog napornog rada“, ocenio je Bublik.
Za Bublika je ovo tek druga titula u karijeri nakon trijumfa u Monpeljeu prošle godine. Ovaj teniser je popravio rekord u finalimana turnirima na 2:6, a prvi trofej na travi u Haleu stigao je posle dva druga mesta u Njuportu.
Od ponedeljka je 26. teniser na ATP listi, što je za njega najviši plasman u karijeri, a nakon što je na startu prošle nedelje bio 48.
Ipak, ono što je posebno privuklo pažnju ljubitelja tenisa posle finala je emotivna poruka koju je na Tviteru Bublik ostavio Rubljovu.
„Čestitam mom dugogodišnjem prijatelju, Andreju. Igrajući na terenu protiv tebe setio sam se našeg prvog meča. Sećam ga se jasno, bilo je to pre 15 godina i rekao sam sebi, koliki smo put prešli“, napisao je Bublik.
Kao što bi rekla legendarna pesma: „Sećaš li se kad smo klinci bili...“
Inače, Rubljov je pokvario skor u finalima (13:8), a sada je dvostruki gubitnik u finalu Halea nakon što ga je Igo Umber porazio u finalu 2021. godine.
Sedmi teniser sveta će se vratiti na Vimbldon početkom jula nakon što je propustio prošlogodišnji turnir zbog zabrane učešća ruskim i beloruskim tenserima zbog situacije u Ukrajini.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala