- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Trema „pojela“ francusko čudo – a uspeo je da razočara i naciju /video/

© AFP 2023 / FRANCK FIFEViktor Vembanjama
Viktor Vembanjama - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2023
Pratite nas
Predstavljanje za zaborav u San Antoniju imao je najbolji mladi centar planete Viktor Vembanjama koji je promašio svaki šut. Trema je očigledno učinila svoje, pojela je mladog Francuza, koji je rešio da prekine agoniju i usledilo je zakucavanje.
Nije se proslavio, tačnije potpuno je prodbacio, zakazao 226 centimetara visoki Viktor Vembanjama kog su Sparsi na čelu sa "ludim Srbinom“ Gregom Popovičem birali kao prvog pika na NBA draftu koji je održan u noći između četvrtka i petka.
Pravu pometnju izazvao je talentovani francuski gorostas kom mnogi predviđaju blistavu karijeru u najjačoj ligi sveta.
Mikasa - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2023
SPORT
Provokacija u Turskoj: Srpski odbojkaši odbili da igraju protiv tzv. Kosova
Već na aerodromu i to na plus 40 Celzijusa sjatio se veliki broj novinara i navijača kako bi pozdravili novu akviziciju „mamuza“.
Kada je na red stigla promocija i prvi šutevi u dresu slavnog kluba, dogodio se fijasko. Sve što je šutnuo, apsolutno sve, sve je i promašio doskorašnji košarkaš francuskog Metropolitana koji je, uprkos visini od 226 cm poznat po odličnom i preciznom šutu.
Ipak, sva je verovatnoća da ga je ovoga puta „pojela“ trema, jer je promašio nekoliko dvojiki, zatim je zakucao. Onda se preselio na liniju za tri poena, što obično ne promašuje, ali je sada viđen potpuno drugačiji scenario. POnovo tri, četiri šuta bez pogotka, a onda novo zakucavanje za aplauz začuđenih okupljenih, poslega čega je Vembanjama „pobegao“ u svlačionicu.
Jasno je da su svi u dvorani bili šokirani takvim izdanjem, mnogo je bilo onih koji su komentarisali promašaje putem društvenih mreža, ali se izdvojio verovatno najrazumniji i najobjektivniji komentar - „Nije bitno kako je počelo, bitno je kako će se završiti“.
A samo nekoliko časova nakon što se pojavio na promociji u San Antoniju, širom Evrope, pre svega u Francuskoj, jako je odjeknula vest da će Viktor Vembanjama ipak preskočiti Mundobasket.
Iako je početkom godine poručio da jedva čeka kraj avgusta i septembar, 19-godišnjak je sada promenio ploču za 180 stepeni.
„Mislim da ne bi bilo pametno ni realno da učestvujem na Mundobasketu. Nadam se da će ljudi razumeti. I ja sam frustriran. Francuska reprezentacija mi je i dalje centralna tema i želim da sa njom osvojim što više trofeja, ali ovo je neophodna žrtva“, poručio je novi član San Antonija za L'Ekip.
Odluku je obrazložio time da želi tokom leta da radi na jačanju svog tela, a da će za Francusku biti spreman da nastupi na Olipmijskim igrama u Parizu naredne godine.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Košarkaška lopta  - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2023
SPORT
„Dželat“ reprezentacije Srbije preuzeo tron od Srbije
Danilo Anđušić - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2023
SPORT
Anđušićeva poruka Sputnjiku: Imam ugovor još godinu dana sa Partizanom – tu sam
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala