- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putinu stigla podrška iz Irana

© POOL / Uđi u bazu fotografijaPredesdnik Rusije Vladimir Putin i predsednik Irana Ibrahim Raisi, ŠOS, Samarkande 2022
Predesdnik Rusije Vladimir Putin i predsednik Irana Ibrahim Raisi, ŠOS, Samarkande 2022 - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2023
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa iranskim liderom Ibrahimom Raisijem, saopštila je pres-služba Kremlja.
„Predsednik Irana izrazio je punu podršku ruskom rukovodstvu u vezi sa događajima od 24. juna“, navodi se u saopštenju.
Lideri su takođe razgovarali o perspektivama daljeg razvoja obostrano korisne bilateralne saradnje sa akcentom na praktičnu realizaciju postojećih sporazuma u oblasti trgovine, energetike i transporta.
Putin i Raisi su se osvrnuli i na neka međunarodna pitanja, uključujući osiguravanje stabilnosti u Zakavkazju i rešavanje sirijskog problema.
Ruski lider je čestitao rukovodstvu i narodu Irana predstojeći Kurban-bajram.
Podsećamo, tokom noći 24. juna u Rostovu na Donu snage „Vagnera“ zauzele su štab Južnog vojnog okruga, nakon izjave Evgenija Prigožina da je ruska avijacija izvela napade na kampove te vojne grupe. Ministarstvo odbrane Rusije i Federalna služba bezbednosti Rusije su te navode demantovali.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je dejstva „vagnerovaca“ nazvao zločinačkom avanturom, a protiv Prigožina je pokrenut krivični postupak zbog organizovanja oružane pobune.
Kasnije je pres-služba predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka saopštila da je on pregovarao s Prigožinom, koji je prihvatio njegov predlog da obustavi kretanje „Vagnera“ na teritoriji Rusije.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je u subotu uveče saopštio da će Prigožin otputovati u Belorusiju, a da će krivični postupak protiv njega biti obustavljen.
Ruski predsednik Vladimir Putin i emir Katara Tamim bin Hamad Al Tani - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2023
RUSIJA
Emir Katara dao podršku Putinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala