Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kristofer Hil: Sada očekujemo dodatne napore u daljoj deeskalaciji situacije

© Sputnik / Lola ĐorđevićAmerički ambasador Kristofer Hil
Američki ambasador Kristofer Hil - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2023
Pratite nas
Američki ambasador u Beogradu Kristofer Hil pozdravio puštanje iz pritvora trojice kosovskih policajaca, koji su 14. juna uhapšeni na teritoriji centralne Srbije, i poručio da sada očekuje dodatne napore ka daljoj deeskalaciji situacije.
„Pozdravljamo vest o odluci suda da oslobodi trojicu kosovskih policajaca i očekujemo ulaganje dodatnih napora koji će voditi daljoj deeskalaciji sadašnje situacije“, izjavio je Hil za „Kosovo onlajn“, komentarišući odluku Višeg suda u Kraljevu da se trojica kosovskih policajaca brane sa slobode.
Na pitanje šta dalje očekuje u vezi sa krizom na severu Kosova i Metohije, američki ambasador je pozvao na hitno usvajanje plana Evropske unije u tri tačke i momentalan povratak dijalogu.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Antiterorističke grupe posebne jedinice policije, locirali su danas i uhapsili tri pripadnika tzv. kosovske policije R. Z. B.S. i M.LJ. u administrativnom pojasu prema KiM, daleko u dubini teritorije centralne Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2023
SRBIJA
Sud u Kraljevu: Trojica kosovskih specijalca puštena da se brane sa slobode
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala