Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Nismo stigli do vrha eskalacije, Kurti neće stati“: Vučić o situaciji na Kosovu i Metohiji

© Tanjug / DOPISNIK KiMVojna vežba "Branilac Evrope 23" u Prištini
Vojna vežba Branilac Evrope 23 u Prištini - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2023
Pratite nas
Nismo stigli do vrha eskalacije kada je u pitanju Kosovo i Metohija, kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Kurti neće stati, kaže Vučić.
„On neće Zajednicu srpskih opština, ni ovakvu, ni onakvu, neće nikakvu. Ne želi da prihvati nijedan od principa koji je dogovoren 2015. godine. On želi da nas uvuče u rat zato što želi da bude ratni lider. Reč je o ekstremisti, anarhisti, koji to želi u svojoj biografiji. On zna da nije dovoljno što to želi on, već želi da nas uvuče u sukob sa NATO“, kazao je Vučić gostujući na TV Pink.

Turska naoružava Prištinu, odbili smo da kupimo „bajraktare“

Vučić tvrdi da su u Prištini zadovoljni što je Kforu stiglo pojačanje iz Turske.
Turci su ozbiljno naoružali kosovske snage, koje ne smeju da postoje po međunarodnom pravu, ali baš briga i Turke i Zapad za međunarodno pravo, dodaje predsednik Srbije.
„Turci su im dali protivtenkovske rakete, Barjaktare, vučene haubice. To sve danas ima KBS. Barjaktare nisu do sada podizali, nije im dao NATO. Oni imaju termovizijsku optiku, sa velikim dometom, i mi moramo biti veoma oprezni, i da imamo adekvatna sredstva ukoliko naš narod bude ugrožen“, rekao je Vučić.
Srbija je odbila da kupi turske „bajraktare“ jer su ih prodali Prištini, kaže Vučić.

Stiže nam do 1.000 dronova kamikaza

Za pet meseci stiže nam do 1.000 dronova kamikaza koje smo naručili na Bliskom istoku, da odvratimo potencijalnog agresora, kaže predsednik.
„Mnogi pitaju zašto vojska ne ulazi na KiM, šta ustvari ti ljudi žele. Hoćete vi da idete dole. Ali to nije da prošetate do Autokomande, i da držite lažne patriotske govore. A tada to nećete. Hoćete da to radi profesionalna vojska. A kada bi prvi vojnici stigli u kovčezima, onda bi vikali to nije naš rat. Mi moramo da pazimo, i da brinemo o tome šta će reći i Zapad i Istok. Niko u zemlji se nije zapitao kako to da su zapadnjaci promenili stav. Ne verujem im ni ja iskreno. Ali šta ustvari hoćete“, rekao je Vučić.
Mi ćemo zaštiti naš narod na Kosovu i Metohiji, ali dajte nam do poslednjeg trenutka da ne moramo da idemo u intervenciju. Dajte nam šansu da, kao što imamo dobre odnose sa Istokom, Azijom, Latinskom Amerikom, imamo i sa Evropom, kazao je predsednik.

O akciji tzv. kosovske policije u Zvečanu

Predsednik Srbije govorio je i o nedavnoj akciji tzv. kosovske policije u Zvečanu.
On je kazao, a što je prethodno obelodanio i šef Kancelarije za KiM Petar Petković, da je Priština pripremala podmetanje oružja Srbima sa severa Kosova i Metohije, čime je nameravala da napravi opravdanje za novo maltretiranje Srba.
Vučić kaže da je BIA otkrila šta se sprema u Zvečanu.
„Neko iz zapadnih službi im je verovatno javio da smo ih otkrili, pa su požurili da 23. juna izvedu plan koji je bio spreman za Vidovdan“, rekao je Vučić.
Vučić je najavio da će se kasnije danas sastati sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2023
SRBIJA
Srbija neće podržati puč ni u jednoj zemlji, Putin odlučno reagovao
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala