- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rubljov pao u finalu Halea – „bivši Rus“ napravio iznenađenje i stigao do titule

© AP Photo / Radivoje PavicicAndrej Rubljov
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2023
Pratite nas
Andrej Rubljov, ruski teniser, poražen je u finalu turnira u Haleu od Aleksandra Bublika, tenisera ruskog porekla koji nastupa pod zastavom Kazahstana, rezultatom 6:3, 3:6, 6:3. Rusu je ovo četvrto finale ove sezone i treće izgubljeno od početka godine. Sa druge strane, Bublik je stigao do druge titule u karijeri.
Kada je u prvom gemu Andrej Rubljov stigao do brejk lotpe, delovalo je da je meč otvorio odlično, baš kako se od njega to očekuje, međutim već u narednom gemu Bublik počinje da igra znatno bolje, dok ruski teniser kao da ostaje zatečen.
Kazahstanac ruskog porekla stigao je do brejk lopte koju je iskoristio, a potom je lako stigao i do potvrde odnosno do 3:0. U prva tri gem Bublik je uspeo da upiše već osam vinera pa je postalo jasno da teniser ruskog porekla želi maksimalno da iskoristi to što se po prvi put nalazi u finale ove sezone.
Bublik je bio odličan i na mreži i tako zadavao probleme Andreju. Svih pet poena koji su odigrani u prvom delu seta na mreži pripala su Aleksandru, a prednost brejka stajala je na semaforu bez pretnje da bude uklonjena.
Za samo 20 minuta, neverovatno ekspresno Bublik je stigao do 5:2, a potom je u narednom gemu stigao do dve set lopte i tako posle 28 minuta upisao 1:0 u setovima. Nije Rus toliko grešio koliko je Bublik pogađao, tokom prvog seta imao je 15 vinera uz samo tri greške dok je Andrej upisao samo tri direktna poena uz dve neiznuđene greške.
Bolje je Rubljov ušao u drugi gem i sa nulom je uz tri vinera stigao do gema, ali ono što Rusu nije išlo pod ruku bilo je to što je u istom ritmu nastavio da igra i Bublik. Sigurniji je i precizniji ruski teniser koji je podigao nivo igre i to je donelo prve probleme na servis protivnika.
Rubljov je stigao do brejk lopte, ali nije uspeo da je iskoristi, međutim bilo je jasno da je drugi set doneo potpuno drugačiju i pravu borbu kojoj Andrej kao da nije prisustvovao u prvom setu.
Još jednom Rus pravi pritisak na gem protivnika, koji greši poklanja Andreju novu brejk loptu. Poeni na mreži koji su mu u prvom setu prolazili kao od šale, sada su Bubliku zadali muku i baš na mreži pogrešio je u ključnom poenu posle kog je Rubljov stigao do prvog brejka u meču.
Baš kao što je u prvom setu brejk lako potvrdio Bublik, to ovoga puta radi ruski teniser,a onda stiže i do set lopte koju koristi posle možda najlepšeg poena na meču. Posle odlinog riterna morao je na mrežu, a onda je pogodio volej iako je bio okrenut leđima.
Posle odličnog drugog seta, Rubljov je ponovo posustao,a Bublik je na startu trećeg seta, u drugom gemu iskoristio nervozu ruskog tenisera. Stigao je do tri brejk lopte i iskoristio je treću posle sjajno odigranog vinera.
Sve je zaličilo na prvi set, Bublik je poveo 3:0, a neverovatno je bilo što je i statistika bila identična kao u prvom setu. Teniser ruskog porekla ponovo je u prav tri gema imao čak osam vinera.
Problemi za Andreja nastavili su da se nižu i ponovo se u četvrtom gemu suočio sa novom brejkom loptom. Uspeo je da je spase i upiše prvi gem, međutim nije bilo ni traga od njegove pretnje na servis Bublika.
Odličnim servisom Bublik je stavio tačku na finale i tako došao do druge titule u karijeri.
Novak Đoković, Vimbldon, trava - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2023
SPORT
Đoković je stigao i ponovo okusio čuvenu travu Vimbldona: „Još uvek sam gladan“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala