- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Prigožinov snimak napada – izmontiran

© Sputnik / Lola ĐorđevićKamera
Kamera - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2023
Pratite nas
Snimak o navodnim posledicama granatiranja položaja grupe Vagner ruski „Prvi kanal“ je u specijalnom izdanju vesti ocenio kao „izmontiran“.
„Očigledno je da je sve ovo inscenirano. Prvi pokazatelj je što ne postoji nikakav video dokaz. Izjave Evgenija Prigožina su objavljene isključivo u audio formatu“, rekla je voditeljka vesti.
Takođe je navela da je i Telegram-kanal „Ribar“, poznat po svojim istraživanjima na internetu, uočio da su sve meta informacije audio-fajlova iste, što pokazuje da su ti snimci snimljeni u isto vreme, samo su objavljivani postepeno.
Treći pokazatelj da je snimak izmontiran je činjenica da je snimak o navodnim posledicama napada objavljen svega nakon 15 minuta, iako je malo verovatno, čak i uz sve savremene tehnologije, moguće za tako kratko vreme skupiti svu informaciju sa lica mesta, analizirati je i snimiti.
Podsetimo, prethodno je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da su informacije Evgenija Prigožina o „napadima“ na pozadinske položaje grupe Vagner lažne.
Ubrzo zatim se oglasila i ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) pokrenula je krivični postupak protiv šefa Vagnera Evgenija Prigožina zbog poziva na oružanu pobunu.
Prethodno je Ruska Federealna služba bezbednosti pozvala je sve pripadnike vojne grupacije Vagner da ne donose pogrešne odluke, da ne sprovode bilo kakve oružane akcije protiv ruskog naroda i ne izvršavaju nezakonita i izdajnička naređenja Evgenija Prigožina već da preduzmu mere kako bi ga priveli.
Zgrada ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) u Moskvi. - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
FSB pokrenuo krivični postupak protiv Prigožina zbog poziva na oružanu pobunu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala