Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Završen protest prozapadne opozicije, uspostavljen saobraćaj kod Autokomande

© Sputnik / Lola ĐorđevićProtest „Srbija protiv nasilja“ u Beogradu
Protest „Srbija protiv nasilja“ u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2023
Pratite nas
Osmi protest "Srbija protiv nasilja", u organizaciji prozapadne opozicije, završen je večeras oko 21 čas na Autokomandi, a saobraćaj na međunarodnom putnom pravcu je uspostavljen.
Jedna grupa je prvo blokirala Bulevar oslobođenja, a druga autoput E 75 koji prolazi ispod nadvožnjaka na Autokomandi, posle čega su se spojile i zajedno nastavile blokadu međunarodnog putnog pravca.
Saobraćaj je prethodno uspostavljen na Trgu Nikole Pašića i okolnim ulicama, kod Skupštine Srbije, kao i u ulici Kneza Miloša i Nemanjinoj kojima su učesnici protesta prošetali.
Protest, koji je počeo oko 18 časova ispred parlamenta, organizovali su Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno-levi front, stranka Zajedno, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret.
Na protestu su bili predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, šef poslaničke grupe Zeleno-levi klub Radomir Lazović i njegov stranački kolega Dobrica Veselinović, lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović, kao i predsednik srpskog pokreta Dveri Boško Obradović.
Blokada saobraćaja je bila organizovana u više gradova u Srbiji i to u Šapcu, Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Pirotu, Leskovcu, Vranju.
© Sputnik / Lola ĐorđevićProtest dela prozapadne opozicije u Beogradu
Protest dela prozapadne opozicije u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2023
Protest dela prozapadne opozicije u Beogradu
Zahtevi protesta su momentalna smena svih članova REM-a, hitno ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, zabrana štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks.
Takođe, traže smenu rukovodstva RTS-a zbog, kako su rekli, emitovanja programa koji afirmišu nasilje, kriminal i agresiju.
Zahtevaju i oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi zbog, kako navode, kršenja zakona i promocije nasilja, agresije i nemorala.
Među zahtevima su smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala