- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Počeli da „pljušte“ otkazi pred Mundobasket – mnogi će biti oslabljeni

© Foto: FibaKostas Slukas, Grčka
Kostas Slukas, Grčka - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2023
Pratite nas
Približava se polako Svetsko prvenstvo u košarci koje će se igrati u Japanu, Filipinima i Indoneziji, a kako koji da odmiče pojavljuju se novi igrači koji ističu da neće nastupati za reprezentacije. Poslednji primerci su Kostas Slukas i Domantas Sabonis.
Inače, ovo je tek početak otkazivanja, sigurno će narednih sedmica biti objavljivanja još jakih imena koji neće učestvovati na Mundoboasketu.
Naime, Slukas neće igrati za Grčku, Domantas Sabonis neće igrati za Litvaniju, a u problemu su i Italijani jer je talentovani Paolo Bankero odabrao Ameriku ispred Italije. Krenimo redom...
Prvi plejmejker reprezentacije Grčke Kostas Slukas neće biti na raspolaganju selektoru Dimitrisu Itudisu za Svetsko prvenstvo. Šanse Helena da ostvare visok plasman na Mundobasketu su definitivno manje posle vesti da Slukas neće da igra. On je odlučio zbog naporne sezone u Evroligi i finalne serije domaćeg šampionata sa Panatinaikosom, da ovog leta odmori telo za iduću sezonu. On je o svojoj odluci pismeno obavestio čelnike saveza, prenose grčki mediji. Ostaje pitanje da li je ovo i Slukasovo definitivno zbogom reprezentaciji ili je u pitanju samo pauza sa ove reprezentativne akcije.
A, kakvo je rešenje Grka za Mundobasket? Pa, Amerikanac.
Najverovatnije će to biti Tomas Volkap, a ostaje šansa da ponovo zaigra i Tajler Dorsi...
Grčka se na Mundobasketu nalazi u grupi C zajedno sa Sjedinjenim Američkim Državama, Novim Zelandom i Jordanom.
Kakva je situacija sa Litvancima?
Domantas Sabonis definitivno propušta Svetski kup u Japanu, Indoneziji i na Filipinima. Prva zvezda Sakramento Kingsa definitivno mora na operaciju palca desne šake, prvenstveno iz razloga što mu se bliži potpisivanje verovatno najvećeg ugovora karijere.
Dok će Sabonis na predah, Basketnjuz najavljuje povratak Donatasa Motijejunasa iz Monaka u nacionalnu selekciju. On je poslednji put igrao za Litvaniju na Evrobasketu 2017. godine. Sabonis iza sebe ima najbolju sezonu karijere. Izabran je u treću idealnu petorku NBA lige, upisao svoj treći nastup na Ol staru, bio najbolji skakač lige i odveo Kingse do prvog učešća u plej-ofu posle 16 godina.
Probleme imaju i Italijani.
Kako prenosi Šams Čaranija, najbolji ruki iz prethodne NBA sezone, Paolo Bankero, odlučio je da nastupa za reprezentaciju SAD na predstojećem Mundobasketu.
Utisak je da kako je Bankero napredovao u najjačoj ligi sveta, da se tako smanjivala i njegova šansa da brani boje Italije, čiji pasoš poseduje od 2020. godine, s ozbirom da mu je otac italijanskog porekla.
Na kraju - Srbija.
Trenutno je jasno da Orlovi neće računati na Vladimira Lučića, a ostaje nada da će Nikola Jokić, najbolji igrač sveta, zaigrati na Mundobasketu.
Kako se Mundobasket bude približavao otpadaće još neka velika imena. Samo da ih što manje bude u našem reprezentativnom timu.
Detalj sa utakmice Srbija – Južna Koreja - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2023
SPORT
Srbija sačuvala nadu za Olimpijske igre – pobeda protiv Crne Gore u Ljubljani
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala