Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Zvečan: Akcija tzv. kosovske policije, Rosu specijalci blokirali naselje Kolonija

© AP Photo / Marjan VuceticPripadnici ROSU na severu Kosova i Metohije
Pripadnici ROSU na severu Kosova i Metohije - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2023
Pratite nas
Takozvana kosovska policija blokirala je naselje Kolonija u Zvečanu, što je uznemirilo građane, koji su pomislili da se radi o novoj akciji hapšenja Srba na severu Kosova i Metohije.
U naselje Kolonija večeras je došlo nekoliko vozila Rosu specijalne jedinice i blokiralo jedan deo Kolonije, javili su čitaoci Sputnjika. Pripadnici tzv. kosovske policije nisu dozvoljavali da se priđe mestu koje je blokirano a niko od građana nije znao šta se dešava u neposrednoj blizini njihovih kuća i stanova.
Pojava naoružanih prištinskih specijalaca uznemirila je Srbe na severu Kosova i Metohije, pogotovo što se tokom dana već desilo hapšenje N.O u Kosovskoj Mitrovici.
Neposredno pre akcije tzv. kosovske policije u Zvečanu, povodom hapšenja Srba oglasio se i Žozep Borelj, šef EU diplomatije, koji je istakao da se eskalacija situacije nastavlja i da su izuzetno zabrinuti zbog opasne situacije na severu Kosova.

Tzv. kosovska policija o akciji u Zvečanu

Posle sat i po blokade, tzv. kosovska policija oglasila se o ovoj akciji.
Kako je izjavio zamenik komandira tzv. kosovske policije za region Sever Veton Eljšani, sproveli su akciju u Zvečanu jer im je prijavljen sumnjiv automobil u kom se navodno nalazi ekspolozivna naprava. On je rekao da se očekuje dolazak kontradiverzionog tima Kfora, te da će se posle toka specijalci napustiti tu lokaciju.
I ministar unutrašnjih poslova u privremenim prištinskim institucijama Dželala Svečlja oglasio se ovim povodom na društvenim mrežama. On je kazao da je u ovom automobilu pronađena značajna količina oružja – „zolja“, „osa“, eksploziv i municija sa uniformama.
On je objavio i fotografije automobila na kom su beogradske tablice, a u gepeku se vide predmeti koji liče na oružje.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala