Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Smenjen ministar Rade Basta, koji se zalagao za uvođenje sankcija Rusiji

© Sputnik / Lola ĐorđevićRade Basta
Rade Basta - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2023
Pratite nas
Ministar privrede Rade Basta, koji se više puta zalagao za uvođenje sankcija Rusiji, razrešen je dužnosti u Vladi Srbije na današnjoj sednici i ostalo je da parlament Srbije potvrdi tu odluku, potvrdio je Sputnjiku Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije čiji je Basta član.
Vlada je razrešila Bastu na zahtev prvog potpredsednika vlade i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i Dragana Markovića Palme.
"Ministri su na današnjoj smeni prihvatili moj predlog da Rade Basta bude smenjen i njegov mandat u Vladi Srbije praktično je danas i završen. Formalno, pošto Narodna skupština bira članove Vlade, ovaj predlog za razrešenje moraće da ide i pred poslanike, ali vladajuća koalicija je jedinstvena u nameri da Basta bude smenjen tako da je sa tim završeno", izjavio je Palma za Sputnjik odmah posle sednice Vlade.
Podsetimo, Basta je kao ministar više puta istupio u javnosti sa stavovima koji ne odražavaju zvaničnu politiku Vlade Srbije, pa je Marković kao predsednik stranke Jedinstvena Srbija koja ga je predložila na tu funkciju zatražio od njega da podnese ostavku.
Isti zahtev imao je i predsednik SPS-a Ivica Dačić kao koalicioni partner Jedinstvene Srbije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala