- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija ima „zlatne dečake“ – neke je već izgubila, a neki su na tom putu

© AFP 2023 / JACK TAYLORStefan Bajčetić
Stefan Bajčetić - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2023
Pratite nas
Petorica mladih fudbalera iz Srbije našla su se u izboru za nagradu „Zlatni dečak“ koju dodeljuje prestižni italijanski list Tutosport.
U konkurenciji su dvojica igrača koji i dalje nastupaju u Superligi Srbije, radi se o golmanu ekipe TSC Veljku Iliću i defanzivcu Crvene zvezde Stefanu Lekoviću.
Ilić je nekadašnji omladinac Zvezde u kojoj nije dobio pravu šansu pa je u julu 2021. prešao u ekipu TSC.
Tokom prethodne sezone bio je standardan na golu, odigrao je 28 utakmica i na 13 je ostao nesavladan, a za mladu reprezentaciju Srbije nastupio je tri puta.
Ipak, nije izvesno da će on u skorijem periodu dobiti poziv u seniorski tim, s obzirom na veliku konkurenciju u ekipi koju predvodi selektor Dragan Stojković Piksi.
Daleko od toga, a čak i od seniorskog fudbala, nalazi se Leković, mladi defanzivac Zvezde koji je ponikao u tom klubu, ima takođe 19 godina, a prethodne sezone je odigrao svega 333 minuta na osam utakmica.
S obzirom na to kakve ambicije ima Zvezda u narednoj sezoni, nije izvesno da će Leković dobiti ozbiljniju šansu u prvom timu tako da se postavlja pitanje da li će crveno-beli išta dobiti od mladića koji je u konkurenciji za nagradu „Zlatni dečak“.
Pominjalo se, ali do Zvezde nije stigao Petar Ratkov, prošlosezonski napadač TSC koji je u velikom transferu otišao u Salcburg, a igrama u prethodnoj takmičarskoj godini zavredeo je pažnju urednika Tutosporta.
Kako Ratkov ima i hrvatski pasoš, u poslednje vreme se u tamošnjim medijima pominjalo da bi mogao da dobije poziv te reprezentacije, a kakva je konkurencija u timu Srbije na napadačkim pozicijama čini se da bi veću priliku za igru dobio u komšijskoj državi.
Četvrti Srbin u konkurenciji za nagradu „Zlatni dečak“ je Stefan Bajčetić, sin nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Srđana, igrač Liverpula, ali i gotovo izvesno budući reprezentativac Španije, zemlje u kojoj je rođen i koja mu je već dala ozbiljne garancije da će u doglednom periodu biti starter na poziciji defanzivnog veziste, deficitarnoj poziciji i u timu Srbije.
Peti Srbin na listi je Miloš Kerkez, fudbaler AZ Alkmara, momak koga je Srbija već izgubila i koji je sada reprezentativac Mađarske.
Pored četvorice srpskih fudbalera u izboru se nalaze i već velika imena poput Džuda Belingema, više od 100 miliona evra plaćenog pojačanja Real Madrida, Džamala Musijale, budućeg lidera minhenskog Bajerna i Gavija, predvodnika nove generacije Barselone.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala