Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

O sudbini zahteva tzv. Kosova u Savetu Evrope odlučiće Grkinja Dora Bakojani

© AFP 2023 / PETRAS MALUKASDora Bakojani
Dora Bakojani - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2023
Pratite nas
Odbor za politička pitanja i demokratiju u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope imenovao je grčku političarku Doru Bakojani za izvestioca za članstvo Kosova u Savetu Evrope
Imenovanje Dore Bakojani potvrdio je šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova u Skupštini tzv. Kosova Arben Gaši, koji je član delegacije prištinskih poslanika u Savetu Evrope i trenutno se nalazi u Strazburu.
Zadatak Bakojani biće da sačini izveštaj o Kosovu, koji ide na plenarnu sednicu Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, a nakon što dobije izveštaj od dvojice eminentnih pravnika koji su već imenovani - nemački i finski advokati, Tomas Markert i Spiliopoulu Akermark. Prvi je bio uključen u izradu ustava država regiona, uključujući i tzv. Kosovo, dok je polje interesovanja Akermarka prava manjina.
U međuvremenu, očekuje se da budu imenovana još dva izvestioca, jedan u Odboru za pravna pitanja i jedan u Odboru za ravnopravnost i nediskriminaciju, prenosi Gazeta ekspres.
Dora Bakojani je grčka političarka, a obavljala je funkciju ministra spoljnih poslova Grčke i ranije gradonačelnice glavnog grada Atine, a trenutno je potpredsednica Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala