Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kamiondžije sa blokada za Sputnjik: Sad nema odustajanja – borićemo se do kraja!

© Sputnik / Teodor AnastasijevićBlokada kamiona na Jarinju
Blokada kamiona na Jarinju - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2023
Pratite nas
Od Kraljeva do Novog Pazara sigurno ima sedamsto kamiona koji su parkirani i blokiraju administrativni prelaz Jarinje. Na samom Jarinju smenjuje se između pedeset i sto ljudi, kako kad, priča za Sputnjik Elvis Salmanović, jedan od nekoliko stotina kamiondžija koji blokiraju ulazak kamiona na Kosovo i Metohiju.
„Blokada je tu dvadesetčetiri sata, propuštamo samo putnička vozila i autobuse. Oni mogu da prođu normalno, a kamioni ne mogu da prođu ni jedni“, dodaje Salmanović.
Prema njegovim rečima, kamiondžije su rešene da u blokadi istraju do kraja.
„To znači da, kada mi budemo mogli da ulazimo na Kosovo, mogu i oni da prolaze. Kada mi, sa našim tablicama budemo mogli da vozimo, moći će i oni, nije problem“, kaže Salmanović za Sputnjik.
On dodaje da blokada nema političku konotaciju.
„Nas politika ne zanima. Vozimo, radimo, mučimo se. Tu su i gazde sa nama. nema razloga da trpimo. Ja sam u Sloveniji natovario robu. Tu su nam hladnjače sa mlekom i jogurtom, već nedelju dana. Rok ističe. Ljudi zovu za robu. Ne znam koji je razlog, zašto ne možemo da prođemo“, kaže on.
Jedan od Salmanovićevih kolega naglašava da kamiondžije iz Srbije prevoze robu iz raznih krajeva Evrope – najmanje iz Srbije i ne vidi razlog zbog čega kamioni sa srpskim registarskim tablicama ne mogu da pređu na Kosovo i Metohiju.
„Sedam dana smo ovde. Plaćamo poreze, plaćamo vozače. Niko nam ništa nije javio. Zašto bismo držali tuđu robu na kamionu vrednosti nekoliko stotina hiljada evra? Juče su u Raškoj pretovarivali robu na kamione sa „RKS“ tablicama i zato smo zabranili da ne može niko da prođe“, navodi on.
Podsećamo, privremene prištinske institucije zabranile su vozačima kamiona sa srpskim registarskim oznakama da prelaze administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom.
Nakon toga su se srpske kamiondžije odlučile da blokiraju administrativne prelaze Jarinje i Merdare.
SRBIJA
Jarinje i Merdare: Rampa za kamione sa RKS tablicama, propuštaju se samo automobili i autobusi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala