- Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2022
ŽIVOT
Zanimljivosti iz zemlje i sveta

Ekstremni klimatski ciljevi: Irska razmatra da usmrti 200.000 goveda

© Foto : PiksabejGoveda međusobno komuniciraju preko mirisa i feromona. Ona mogu da prepoznaju mirise jedni drugih u grupi na velikoj udaljenosti.
Goveda međusobno komuniciraju preko mirisa i feromona. Ona mogu da prepoznaju mirise jedni drugih u grupi na velikoj udaljenosti. - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2023
Pratite nas
Irska razmišlja o usmrćivanju oko 200.000 goveda u iduće tri godine kako bi ostvarila klimatske ciljeve i ublažila globalno zagrevanja, navodi se u internom dopisu ministarstva poljoprivrede.
„U planu su razgovori proizvođača mleka i predstavnika vlade“, rekao je za nemačku agenciju DPA predsednik irskog udruženjadobavljača svežeg mleka Pet Mekormak.
Vlada će morati da pokaže odlučnost i da predstavi proračun za finansiranje takvog programa, koji bi mogao biti samo dobrovoljan, naglasio je Mekormak.
Vlada bi poljoprivrednicima ponudila dobrovoljne, finansijski atraktivne opcije, rekla je za DPA portparol ministarstva poljoprivrede.
Državna agencija za zaštitu prirode nedavno je objavila da će Irska verovatno značajno podbaciti u ostvarivanju klimatskih ciljeva.
Samo bi poljoprivredni sektor morao do kraja decenije smanjiti emisije za četiri do 20 posto.
Irska planira da smanji emisije štetnih gasova za 30 odsto u poređenju s nivoima iz 2005. godine, prenosi portal Zimo.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala