- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Nariškin: Zapad ozbiljno sumnja u uspeh ukrajinske kontraofanzive

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaDirektor Spoljno-obaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin
Direktor Spoljno-obaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2023
Pratite nas
Mnogi zapadni analitičari ozbiljno sumnjaju u uspeh ukrajinske kontraofanzive, ciljeve Kijeva ocenjuju kao nedostižne, dok sama kontraofanziva može direktno dovesti do suprotnih rezultata, izjavio je direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin u intervjuu za „Rusku gazetu“.
„Po kuloarima mnogi zapadni vojni analitičari izražavaju ozbiljne sumnje u uspeh ukrajinske avanture. Ne ulazeći u detalje, reći ću da se zadaci koje je kijevski režim najavio, ocenjuju kao nedostižni“, objasnio je Nariškin.
Prema njegovim rečima, gubitak značajnog broja ukrajinskih vojnika koji su obučeni u NATO, kao i uništavanje tehnike potkopaće borbenu sposobnost vojske, što će se negativno odraziti na stabilnost režima Zelenskog.

Ukrajina kao „crna rupe“ Evrope

Nariškin je takođe naglasio da su SAD i Velika Britanija saglasne da pretvore Ukrajinu u „crnu rupu“ Evrope, samo da ne dozvole njeno zbližavanje sa Rusijom.
On je dodao da anglosaksonska elita Ukrajince smatra „topovskim mesom“ koje nije šteta iskoristiti kako bi sačuvala dragocene živote američkih i britanskih vojnika.
Prema njegovim rečima, strateške i cinične ideje Vašingtona i Londona sastoje se u tome da ukrajinske vojnike koji skončaju na frontu zamene poljskim i, verovatno, nemačkim vojnicima.
Nariškin je dodao da je to jasno, između ostalog, iz dokumentovanih materijala.
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je ranije novinarima da ukrajinske oružane snage trpe ogromne gubitke tokom svoje kontraofanzive - to je tragedija za koju su u potpunosti odgovorne vlasti u Kijevu.
Kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, ukrajinske snage od 4. juna neuspešno pokušavaju da krenu u ofanzivu, trpeći ogromne gubitke u ljudstvu i opremi.
Posledice granatiranja Volnovahe - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2023
SRBIJA
Kijev veoma uspešno istrebljuje samo – Ukrajince
Ruski vojnici u zini specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Šta Zapad očekuje od ukrajinske kontraofanzive: Njujork tajms izneo dve stvari
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala