- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

FSB: Sprečen pokušaj terorističkih akata koje je Ukrajina spremala protiv vlasti Zaporoške oblasti

© Sputnik / Dmitriй MakeevPripadnik FSB Rusije
Pripadnik FSB Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2023
Pratite nas
Službenici Federalne službe bezbednosti Rusije osujetili su planove Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine da izvrši terorističke akte protiv rukovodilaca vojno-civilne administracije Zaporoške oblasti, saopšteno je iz Centra za veze sa javnošću (COS) resora.
„FSB je u toku operativnih radnji sprečio pokušaj Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine da izvrši seriju diverzantsko-izviđačkih akata protiv rukovodilaca vojno-civilne administracije Zaporoške oblasti i službenika organa reda Rusije“, navodi se u saopštenju.
U saopštenju se dodaje da je identifikovan službenik ukrajinske specijalne službe koji je upravljao aktivnošću saučesnika koje je regrutovao iz redova stanovnika Zaporoške oblasti.
Kako se ističe, dobijeni su iscrpni podaci o operacijama koje sprovodi Glavna obaveštajna uprava Ministarstva odbrane Ukrajine, identifikovan direktni izvršilac, saučesnik priveden, zaplenjena sredstva za izvršenje zločina, a takođe identifikovani kanali tajne komunikacije i načini finansiranja.
Precizira se da su protiv saučesnice pokrenuti krivični postupak po članu o terorističkom aktu, kao i nezakonitom sticanju i prodaji eksploziva i eksplozivnih naprava.
Ruski vojnik sa gas maskom - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2023
RUSIJA
FSB: Kijev planirao teroristički napad u Rusiji „prljavom bombom“, uhapšeni ukrajinski piloti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala