- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Abramovič ne pristaje na ucenu Londona i Brisela – ne želi da prebaci novac Ukrajini

© POOL / Uđi u bazu fotografijaRoman Abramovič
Roman Abramovič - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2023
Pratite nas
Bivši vlasnik Čelsija Roman Abramovič ne želi da potpiše ugovor o transferu novca u iznosu od 2,3 milijarde evra, od prodaje kluba za žrtve u Ukrajini, objavio je britanski Dejli mejl, pošto Velika Britanija i Evropska komisija ne žele da deo novca bude prosleđen i ruskim žrtvama.
Abramovič, koji je u Engleskoj označen kao osoba bliska predsedniku Rusije Vladimiru Putinu zbog čega mu je zamrznuta imovina, želi da deo finansijskih sredstava bude namenjen porodicama ruskih žrtava sa čim se ne slaže vlada Velike Britanije kao ni Evropska komisija.
Iako je Roman pre više od godinu dana prodao klub, koji se trenutno nalazi u vlasništvu američkog milijardera Toda Belija, novac i to suma od čak 2,3 milijarde evra i dalje je „zamrznut“ i niko ne može da raspolaže njim.
Tačka spoticanja je što Englezi žele nakon Romanovog potpisa ugovora o transferu novca, isti završi kao pomoć ukrajinskim žrtvama, sa čim se on ne slaže jer želi da deo novca bude upućen i ruskim žrtvama.
Bivši predsednik Čelsija je i do sada odbijao da potpiše oslobađanje sredstava jer želi da novac bude raspoređen svim žrtvama.
Izvori iz Ministarstva inostranih poslova poslova potvrdili su da je i dalje na snazi status kvo kao i da je državni sekretar Džejms Kleverli prošle sedmice izjavio da ne može da garantuje da će novac biti odobren za oslobađanje pre nego što vlada Velike Britanije ode na letnju pauzu, a ministri se vraćaju u septembru.
Namera Britanaca je da novac stigne Ukrajincima pre zime kako bi imali za hranu i sve potrebe vezane oko rata, ali Roman i dalje odbija da potpiše.
Abramovič je Čelsi prodao u maju prošle godine za 2,5 milijardi evra, a nakon što su odbijene brojne takse i porezi, na računu je zamrznuto ostalo 2,3 milijarde evra.
Pod komandom ruskog oligarha klub iz Londona je osvojio pet titula prvaka Engleske, isto toliko puta je osvojen i trofej FA Kup. Čelsi je triput osvojio Liga kup, a u dva navrata Ligu šampiona i Ligu Evrope.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala