Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Lajčak ide u Ameriku da razgovara o krizi na severu Kosova i Metohije

© Sputnik / Lola Đorđević Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak
 Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2023
Pratite nas
Specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak naveo je da je potrebno preduzeti hitne korake ka deeskalaciji situacije na severu Kosova i Metohije i da je o tome obavestio ambasadore NATO i EU. On je najavio posetu SAD, gde će razgovarati o rešavanju krize.
Lajčak je na svom Fejsbuk* profilu naveo da je na Prespanskom forumu za dijalog u Severnoj Makedoniji glavna tema bila situacija na severu Kosova i Metohije.
„Ranije ove nedelje, informisao sam svoje kolege u Briselu o mojoj nedavnoj zajedničkoj poseti regionu, trenutnoj situaciji i daljem putu. Tokom moje posete sedištu NATO, sastao sam se i sa zamenikom generalnog sekretara NATO Mirčeom Džoanom, razgovarali smo o situaciji na severu Kosova. Obojica smo se složili da je potrebno hitno preduzeti korake za deeskalaciju. Ovu tačku sam dodatno naglasio dok sam se obraćao ambasadorima NATO i EU“, istakao je Lajčak.
On je najavio posetu Americi, gde će razgovarati o rešavanju krize.
„Uputiću se u Vašington na poziv mojih partnera iz SAD. Imaćemo intenzivne razgovore o putu napred i neposrednim narednim koracima“, naveo je Lajčak.
*Aktivnosti „Meta“ (društvene mreže Fejsbuk i Instagram) zabranjene su u Rusiji kao ekstremističke
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala