Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Komandant „Kobri“ žestoko odgovorio Kurtiju: „Kada dobijemo naređenje“

© Tanjug / MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJESpecijalne snage Vojske Srbije
Specijalne snage Vojske Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2023
Pratite nas
Potpukovnik Darko Đošić, komandant specijalnog odreda Vojske Srbije „Kobre“ prokomentarisao je neistine koje iznosi premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti.
„Povodom izjave Aljbina Kurtija da su „Kobre“ kidnapovale tri „policajca“, želim da vas obavestim o sledećem - Odred Vojske Srbije „Kobre“ nije bio angažovan u rejonu AP Kosovo i Metohija, a kada po naređenju Vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, budemo angažovani i kada dobijemo naređenje za upotrebu, mi ćemo ga u potpunosti izvršiti. Tada Kurti, Rosu i Fit jedinice neće imati ništa više da kažu“, rekao je potpukovnik Đošić za „Novosti“.
I Ministarstvo odbrane Republike Srbije danas je demantovalo tvrdnje Aljbina Kurtija.
„Vojska Srbije obavlja svoje radne zadatke na administrativnoj liniji sa AP Kosovom i Metohijom, u skladu sa pozitivno-pravnim propisima Republike Srbije, naredbama vrhovnog komandanta predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i shodno Vojno-tehničkom sporazumu iz Kumanova iz 1999. godine“, istakli su iz Ministarstva.
Iz vojnog resora su naveli da Vojska Srbije svoje akcije koordinira sa međunarodnim snagama koje se nalaze na teritoriji AP Kosovo i Metohija na osnovu rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i u celosti ispunjava sve svoje, važećim propisima predviđene obaveze.
„Vojska Srbije nikada neće dozvoliti da je lica iz Prištine koja se u kontinuitetu služe lažima na patološkom nivou poput Aljbina Kurtija, dovode u kontekst u kom ona nije. Vojska Srbije će i ubuduće odlučno nastaviti da obavlja sve zadatke koje pred nju postavi vrhovni komandant predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i da ispunjava sve zakonom predviđene obaveze“, zaključuje se u saopštenju.
SRBIJA
Vojska Srbije se oglasila o hapšenju kosovskih specijalaca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala