- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Velika „seoba“ Srba na jug

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICSrpski fudbaler Filip Mladenović
Srpski fudbaler Filip Mladenović - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2023
Pratite nas
Fudbalski klub Panatinaikos odlučio se za ozbiljan remont igračkog kadra, a u glavnoj ulozi su Srbi. Posle Filipa Mladenovića koji je potpisao dvogodišnji ugovor, „atinski zelene“ na čelu sa trenerom Ivicom Jovanovićem nadomak su potpisa Filipa Đuričića koji bi uskoro trebalo da napusti Sampdoriju.
Pominje se da će istim putem i Nemanja Maksimović i Stefan Mitrović iz Hetafea.
Bivši levi bek Legije i Crvene zvezde Filip Mladenović stavio je potpis na dvogodišnju saradnju sa grčkim klubom, dok je isti „scenario napisan“ i za ofanzivnog vezistu, po potrebi i napadača, Filipa Đuričića.
Kako navode grčki mediji, za ofanzivca Sampdorije spremna je plata od 1,5 miliona evra po sezoni, a ugovor je takođe na dve godine.
Reprezentativac Srbije ima važeći ugovor sa timom iz Đenove do juna naredne godine, ali će kako je Sampdorija ispala iz Serije A u Seriju B, on ne želi da ostane, a klub će ga pustiti kako bi rasteretio budžet.
Očekuje se da će u narednim danima saradnja biti okončana pre vremena, posle čega bi Đuričić trebalo da krene put Atine na potpis ugovora sa „atinskim zelenima“.
Đuričić iza sebe ima sezonu za zaborav, s obzirom na to da je Sampdorija ispala iz elitnog italijanskog društva, dok je on na 34 utakmice postigao samo tri gola i bio daleko od forme koja ga je krasila dok je nosio zeleno-crni dres Sasuola.
U slučaju da PAO i Đuričić uskoro ozvaniče saradnju, to neće biti kraj srpske kolonije u Atini, već bi ona do kraja letnjeg prelaznog roka mogla da bude bogatija, ne za jednog, već čak za dvojicu fudbalera.
Prema pisanju grčkih medija Ivica Jovanović bi rado tim pojačao duom iz Hetafea – Nemanjom Maksimovićem i 33-godišnjim štoperom Stefanom Mitrovićem koji se nedavno oprostio od reprezentativnog dresa i fokusiran je isključivo na klupsku karijeru.
Mitrović ima još godinu dana sa španskim prvoligašem koji je u finišu sezone u Primeri obezbedio opstanak.
Inače, PAO je već formirao koloniju slovenačkih fudbalera, pošto u svojim redovima ima Andraža Šporara, Benjamina Verbiča i Adama Gnezda Čerina, pa će po svoj prilici okosnicu tima za narednu sezonu činiti srpsko-slovačka kolonija.
Panatinaikos predvođen iskusnim srpskim stručnjakom Ivicom Jovanovićem završio je kao drugoplasirani tim grčkog šampionata sa pet bodova zaostatka u odnosu na AEK.
Iako su „atinski zeleni“ regularni deo sezone završili kao lideri na tabeli, situacija se posle plej-ofa promenila i skliznuli su na drugu poziciju, dok je treći bio Olimpijakos, a četvrtoplasirani PAOK.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala