Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Sedmi protest „Srbija protiv nasilja“ u Beogradu

© Tanjug / Zoran ŽestićSedmi protest „Srbija protiv nasilja“
Sedmi protest „Srbija protiv nasilja“ - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2023
Pratite nas
Sedmi protest u organizaciji prozapadne opozicije „Srbija protiv nasilja“ završen je večeras oko 21 čas, a saobraćaj je normalizovan na auto-putu kod Mostarske petlje, kao i na Autokomandi.
Saobraćaj je prethodno normalizovan i kod Narodne skupštine gde je oko 18 časova počeo protest, kao i u Ulici Kneza Miloša, Takovskoj i Nemanjinoj.
Protesti su završeni i u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.
Organizatori navode da će proteste nastaviti i sledeće nedelje.
Zahtevi protesta su momentalna smena svih članova REM-a, hitno ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, zabrana štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks.
Takođe, traže smenu rukovodstva RTS-a zbog, kako su rekli, emitovanja programa koji afirmišu nasilje, kriminal i agresiju.
Zahtevaju i oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi zbog, kako navode, kršenja zakona i promocije nasilja, agresije i nemorala.
Među zahtevima su smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala