- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin pokazao kako treba da se sluša himna /video/

© Sputnik / Pavel Lisicыn / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin i zamenica generalnog direktora "Gasprom njeft" Elena Iljuhina
Predsednik Rusije Vladimir Putin i zamenica generalnog direktora Gasprom njeft Elena Iljuhina - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2023
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin prisustvovao je svečanoj ceremoniji podizanja zastava Rusije, SSSR i Ruske imperije na obali Finskog zaliva u Sankt Peterburgu. Intonirana je i ruska himna koju je Putin sa poštovanjem odslušao ali je istovremeno jednim gestom "opomenuo" zamenicu generalnog direktora „Gasprom njefta“ Jelenu Iljuhinu da učini isto.
Naime, tokom ceremonije podizanja zastava Iljuhina je sa žarom pričala Putinu o događaju čak i u momentu kada su se začuli taktovi himne. Ruski lider je odmah sugerisao sagovornici da za to vreme ne bi trebalo da priča.
Nakon što su odslušali himnu, Putin i Iljuhina su nastavili razgovor.
Kompanija „Gasprom“ je u vodama Finskog zaliva u Sankt Peterburgu podigla tri najviša jarbola za zastave na svetu koja se nalaze u vodi. Visina svakog od njih je 179,5 metara. Današnja ceremonija podizanja zastava upriličena je povodom godišnjice osnivanja svake od njih – 165 godina zastave Ruske imperije, 100 godina zastave SSSR i 330 godina trobojke Petra Velikog.
Ruski lider je pratio ceremoniju sa jahte „Ohta“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala