- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nikola će ostati veliki – a velikan nikada neće moći da opere obraz

© AFP 2023 / PEDJA MILOSAVLJEVICNikola Mirotić, Šarunas Jasekivičijus
Nikola Mirotić, Šarunas Jasekivičijus - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2023
Pratite nas
Nikola Mirotić, jedan od najboljih košarkaša Evrope, na loš način se rastaje od Barselone, zbog koje je ranije odbio ogroman novac u američkoj NBA ligi.
Mirotić je 2019. godine odlučio da završi petogodišnju NBA odiseju u kojoj je stekao ozbiljnu reputaciju kako bi se vratio u Evropu i tada je zaigrao za Barselonu, ali će je posle četiri sezone napustiti.
I to na veoma loš način – navodno se radilo o sporu oko plate, ali Mirotić navodi da nikada nije bilo razgovora o tome, a povrh svega on je imao još dve godine važećeg ugovora sa katalonskim klubom.
„Nisam dobio nikakvo objašnjenje. Voleo bih da mi je to saopšteno na drugi način, u drugo vreme, da to urade neki drugi ljudi, na višim funkcijama jer mislim da tako stvari treba da se rade“, naveo je Mirotić.
On nije imao razgovore sa upravom kluba, ali jesu njegovi zastupnici.
„Ni u jednom trenutku klub nije razgovarao sa mnom o smanjenju plate. Ni u jednom trenutku!“, rekao je Mirotić.
Da plata nije problem sjajni košarkaš je već dokazao tokom vremena pandemije kada je pristao na umanjenje.
„Zašto ne bih još jednom? Zašto da ne saslušamo jedni druge? Bio sam srećan u Barseloni, kao i moja porodica, ali nije bilo moguće ništa uraditi jer su oni doneli jasnu odluku“, dodao je Mirotić, veliki humanista i čovek koji je već mnogo puta dokazao da mu novac nije primarna stvar u životu.
Da je odluka doneta bez ikakvih konsultacija potvrdio je i nekadašnji košarkaš Barselone Huan Karlos Navaro.
„To je odluka koju smo doneli i za koju on zna odavno. Iskreno sam iznenađen Mirotićevim izjavama da nije imao pojma šta se dešava“, naveo je Navaro.
Da stvar bude još gora, sve se dešava uoči u finišu španskog prvenstva, ali je Mirotić svojim igrama pokazao da je profesionalac i bio je lider ekipe na putu do finala takmičenja gde Barselonu čeka Real.
„Njegov odgovor na sve što se dešavalo je sjajan, on je uključen u sve što se dešava u timu i potpuno je posvećen utakmicama. On zna da razdvoji stvari, ovde smo da pomognemo svi svima i da damo sve od sebe u finalu“, rekao je trener Barselone Šarunas Jasikevičus.
Ali, i potvrdio da je sve rešeno mnogo ranije.
„Tema se pojavila sada, ali smo o njegovom statusu pričali mnogo ranije. Ako se vest pojavi danas, ne znači da je proizvedena danas“, pokušao je Jasikevičus da opravda aktuelna dešavanja u Barseloni.
Pokušao, ali sasvim sigurno da nije uspeo u tome jer klubu kakav je Barselona ne priliči da se na takav način odrekne igrača poput Mirotića, koji će, po svemu sudeći, karijeru nastaviti u Olimpiji iz Milana.
Šta o njemu misle navijači Barselone pokazali su pred utakmicu sa Real Madridom kada su ga pozdravili ovacijama.
Ali i posle utakmice.
Nikola Mirotić - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2023
SPORT
Veliki Nikola: Slava Gospodu, volim Srbiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala