Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Hrvatski premijer dolazi u Suboticu, poznato s kim će se sastati

Pratite nas
Predstojeća poseta hrvatskog premijera Andreja Plenkovića Subotici povodom otvaranja „Hrvatske kuće“ pre svega je poruka tamošnjoj hrvatskoj zajednici da je Hrvatska uz njih, rekao je u danas hrvatski ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman.
„To je važna poruka podrške hrvatskoj zajednici da su hrvatska država i vlada uz njih“, rekao je Grlić Radman.
On je dodao da je najavljen i dolazak srpskih zvaničnika, poput premijerke Ane Brnabić, ali da nije predviđen sastanak s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, prenela je Hina.
„Ono što je važno je da ćemo insistirati na tome da je hrvatska zajednica zaista zastupljena, jednako kao što je srpska manjina u Hrvatskom saboru, u skupštini u Beogradu“, poručio je Radman.
Hrvatski ministar je napomenuo da hrvatska strana otvara bilateralna pitanja u odnosima sa Srbijom.
„Ne možemo zatvarati oči pred nekim pitanjima koja su od vitalne važnosti. Pre svega želimo znati i dobiti odgovore od srpske strane o 1.812 nestalih. Tu je pitanje odštete logoraša, vraćanja arhivske građe...“, dodao je Radman.
Premijer Plenković posetiće 23. juna Suboticu povodom otvaranja „Hrvatske kuće“ na poziv predsednice Hrvatskog nacionalnog veća Jasne Vojnić i predsednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislava Žigmanova, ujedno i ministra za ljudska i manjinska prava Srbije.
Najavljeno je da bi Plenković u Subotici trebalo da se sastane sa premijerkom Anom Brnabić.
To je prva Plenkovićeva poseta Srbiji za vreme premijerskog mandata, a sa Brnabićevom će, kako je rekao, razgovarati „o svim temama bilateralnih odnosa“, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala