Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Dačić: Kurti jedan od glavnih smetnji i pretnji za regionalni mir i stabilnost

Pratite nas
Mi već godinama unazad govorimo o tome da je premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti jedan od glavnih smetnji i pretnji za regionalni mir i stabilnost, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.
„On umesto normalizacije odnosa, na kojoj instistira cela međunarodna zajednica, stalno povlači jednostrane poteze koji izazivaju eskalaciju i koji izazivaju potrebu za deeskalacijom te situacije, gde se za desetak dana ponovo pojavi neki incident“, istakao je Dačić koji danas u Banjaluci prisustvuje obeležavanju 30 godina Socijalističke partije.
Istakao je da je ovo što je sada uradio Kurti, kada je reč o izborima na kojima Srbi nisu učestvovali, a kada je reč o tim tzv. gradonačelnicima i njihovim nasilnim dovođenjima u zgrade opština uz pomoć specijalne kosovske policije, zatim pitanje hapšenja Srba, ranjavanja Srba, zabrana za srpsku robu, govori o tome da je njegova ideja u stvari izazivanje rata, prenosi RTRS.
„On optužuje međunarodnu zajednicu da je na strani Srbije, a on ustvari očekuje od nje da izvrši pritisak na Srbiju i da mi priznamo Kosovo. To ga jedino zanima. Njegov cilj je da protjera Srbe sa KiM, naročito sa severa i da time reši to pitanje. Srbija to neće dozvoliti“, poručio je Dačić i naglasio da je Srbiji važan mir.
Kosovska Mitrovica - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2023
SRBIJA
Mirno u Kosovskoj Mitrovici, povukao se Rosu koji je patrolirao severnim delom grada /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala