- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ciklon „Katastrofa“ pogodio Indiju: Na hiljade mesta bez struje /video/

© AP Photo / Ajit SolankiPosledice ciklona Bipardžoj u indijskoj saveznoj državi Gudžarat
Posledice ciklona Bipardžoj u indijskoj saveznoj državi Gudžarat - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2023
Pratite nas
Indijski zvaničnici saopštili su danas da je oko 1.500 sela i dalje bez struje u zapadnoj saveznoj državi Gudžarat, dok se priobalna područja i dalje oporavljaju od udara ciklona Bipardžoj. Zbog ovog ciklona evakuisano je više od 94.000 ljudi.
Ciklon, koji je dobio naziv po bengalskoj reči za katastrofu, iščupao je iz korena više od 500 stabala u okrugu Kuč u državi Gudžarat, javlja dopisnik Sputnjika. Takođe, ciklon je kidao i električne kablove i rušio bandere, zbog čega su mnoga mesta ostala bez struje.
U državama Sauraštri i Kuču, koje je ciklon pogodio u četvrtak uveče, bez struje je bilo više od 4.600 sela.
Sekretar za energetiku u državi Gudžarat Mamta Verma istakao je da je u mnogim selima struja isključena kao mera predostrožnosti kako bi se sprečili opasni incidenti tokom oluje.
Oluja je izazvala veliku štetu, posebno elektroenergetskoj infrastrukturi, obarajući na hiljade bandere i oštetivši nadzemne dalekovode.
„Naši timovi rade na terenu kako bi obnovili snabdevanje električnom energijom i pijaću vodu. Popravka oštećenih puteva i druge infrastrukture takođe se preduzima prema prioritetima“, rekao je funkcioner Gudžarata Kamal Dajani, prenosi Rojters.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala