Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Strateško opredeljenje Srbije je vojna neutralnost: Ministar odbrane na sastanku sa ruskim ambasadorom

© Foto : Ustupljeno Sputnjiku/Ministarstvo odbrane/Goran StankovićAleksandar Bocan Harčenko i Miloš Vučević
Aleksandar Bocan Harčenko i Miloš Vučević - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2023
Pratite nas
Dugoročno strateško opredeljenje Srbije je da zadrži status vojno neutralne države, bez članstva ni u jednoj od postojećih vojno-političkih organizacija, rekao je ministar odbrane u Vladi Srbije Miloš Vučević na današnjem sastanku sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.
Ministar Vučević se tokom sastanka sa Bocan-Harčenkom zahvalio na stalnoj podršci koju Ruska Federacija pruža očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.
Tokom sastanka ministar odbrane informisao je ambasadora o trenutnoj bezbednosnoj situaciji u južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji i jednostranim potezima koje povlače privremene institucije u Prištini sa ciljem izazivanja sukoba i destabilizacije regiona.
Ambasador Bocan-Harčenko zahvalio je na gostoprimstvu i prilici da razgovaraju o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u južnoj srpskoj pokrajini.
On je konstatovao da je jedini način za rešavanje svih sporova deeskalacija trenutne situacije i primena međunarodno obavezujućih sporazuma, uz poštovanje međunarodnog prava po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala