- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

ŠOS poziva na formiranje širokog i otvorenog partnerstva u Evroaziji

© Foto : SCO Uzbekistan Organizing CommitteeZastave država-učesnica Samita ŠOS u Samarkandu
Zastave država-učesnica Samita ŠOS u Samarkandu - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2023
Pratite nas
Šangajska organizacija za saradnju (ŠOS) poziva na formiranje širokog, otvorenog prostora za saradnju u Evroaziji, izjavio je generalni sekretar ŠOS Džang Ming na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.
„Neophodno je iskoristiti potencijal zemalja regiona, međunarodnih organizacija i multilateralnih mehanizama kako bi se u Evroazijskom regionu stvorio širok, otvoren, obostrano koristan i ravnopravan prostor za saradnju ", rekao je generalni sekretar ŠOS na sednici „Integracija za razvoj: praktični aspekti poslovne saradnje ŠOS-a”.
Džang Ming je istakao da se zemlje članice ŠOS pre svega rukovode potrebom za daljim unapređenjem sistema upravljanja globalnom ekonomijom na osnovu principa i povelje Svetske trgovinske organizacije.
On je istakao da je neophodno nastaviti sa promovisanjem razvoja otvorene globalne ekonomije, suprotstavljanjem protekcionističkim akcijama koje podrivaju multilateralni trgovinski sistem i ugrožavaju globalnu ekonomiju, kao i suprotstavljanjem jednostranim sankcijama i ograničenjima slobodne trgovine.
Generalni sekretar ŠOS takođe je rekao da sistem globalne ekonomije trenutno prolazi kroz fundamentalne promene. On je naglasio da će ŠOS nastojati da se suoči sa novim izazovima i da iskoristi mogućnosti koje se otvaraju.
S tim u vezi, ŠOS posvećuje povećanu pažnju prehrambenoj bezbednosti, saradnji u oblasti poljoprivrede i napretku u oblasti obračuna u nacionalnim valutama, poručio je Džang Ming.
Sputnjik je medijski pokrovitelj Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.
Zastave država-učesnica Samita ŠOS u Samarkandu - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2023
SVET
Generalni sekretar ŠOS: Mi nismo NATO i nikada nećemo biti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala