- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Ruske železnice“: BRIKS stavio akcenat na razmenu naprednih tehnologija u železnici

© Sputnik / Lola ĐorđevićŽeleznička pruga
Železnička pruga - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2023
Pratite nas
Zemlje-članice BRIKS-a razmatraju formiranje mehanizma za razmenu naprednih tehnologija u oblasti železnica, izjavio je prvi zamenik generalnog direktora „Ruskih železnica“ Sergej Pavlov.
Prema rečima prvog zamenika generalnog direktora „Ruskih železnica“ razmena robe među zemljama BRIKS čini dve trećine svetske razmene.

„Učesnici su stekli velike kompetencije u oblasti železničkog transporta. Želeo bih posebno da istaknem predloge indijskog premijera gospodina Modi o zajedničkoj inicijativi formiranja koordinacionog mehanizma BRIKS za razmenu iskustava u razvoju železnica. Trenutno se vodi debata sa svim učesnicima kako bi se formirao institut za razmenu naprednih tehnologija“, rekao je Pavlov na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

Naveo je da bi 2024. godine, kada Rusija bude predsedavala BRIKS-om, Moskva morala da ima interakcije sa drugim zemljama udruženja po svim apsektima - železničkom prevozu, obuci i razmeni informacija.

„Najvažnije je da se formira mehanizam za inovativan razvoj o razmeni kompetecija koje ima Rusija i koje su jedne od najboljih u svetu. U to se ubraja i transport železnicom, kao i sistem bezbednosti na železnici koji je veoma važna stavka, zaključio je zamenik generalnog direktora „Ruskih železnica“.

BRIKS čine Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika.
Sputnjik je medijski pokrovitelj Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu koji se održava 14-17. juna 2024. godine.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2023
RUSIJA
Putin na vezi sa Raisijem: Rusija i Iran spajaju koridor „Sever-Jug“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala