- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rumuni doneli odluku: „Idemo u Prištinu, to nije država“

© Flickr / Vegim ZhitijaPriština, Kosovo
Priština, Kosovo - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2023
Pratite nas
Navijači fudbalske reprezentacije Rumunije su najavili da će ići u Prištinu da bodre svoju ekipu u duelu sa timom lažne države Kosovo u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali navode da ne priznaju lažnu državu.
Ranije su iz Bukurešta stizali glasovi da utakmice sa timom lažne države ne bi trebalo da budu odigrane, ali se Fudbalski savez Rumunije suočio sa ogromnim pritiskom i odlučeno je da ipak sve bude rešeno na terenu.
„Ovog vikenda nas čeka posebna okolnost, utakmica protiv predstavnika teritorije koju mi kao grupa ne doživljavamo kao nezavisnu državu. Bilo je pitanja da li ćemo se usuditi da odemo na tako kontroverzno mesto sa svih stanovišta, opasno i nebezbedno mesto, na mesto gde će nas sačekati neprijateljsko raspoloženje“, navedeno je u saopštenju navijačke grupe „Ujedinjeni pod trobojkom“.
Posle utakmica u martu, dodaje se, doneta je odluka koja za svrhu ima očuvanje koherentnosti i pokazivanje mentaliteta.
„Želimo da predstavljamo Rumuniju, bez obzira na to kako doživljavamo protivnika i koliko je okruženje neprijateljsko. I zato ćemo biti u Prištini, birajući da sa Rumunijom odemo bilo gde u svetu i mašemo zastavom do neba, u dobru i u zlu. Okarakterisano je sve kao najopasnije putovanje za koje Ministarstvo spoljnih poslova i Fudbalski savez Rumunije šalju apokaliptična upozorenja, na teritoriju okupiranu NATO trupama, u pokrajinu koja je pre nekoliko dana bila na ivici novog rata... Bilo kako bilo, otići ćemo tamo i visoko podići našu zastavu“, zaključeno je u saopštenju.
Utakmica između tima lažne države Kosovo i Rumunije je na programu u petak od 20.45 u Prištini.
Dejan Bodiroga - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2023
SPORT
Amerikanac je i zvanično zamenjen – Bodiroga zadržao funkciju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala