- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Federer konačno progovorio o Đokoviću

© AP Photo / Kin CheungNovak Đoković i Rodžer Federer
Novak Đoković i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2023
Pratite nas
Rodžer Federer, nekadašnji švajcarski teniser, četiri dana pošto je Novak Đoković oborio rekord po broju osvojenih Grend slem titula pomenuo je svog velikog rivala.
Za razliku od Rafaela Nadala i drugih kolega, koji su odmah čestitali Đokoviću posle osvajanja Rolan Garosa i 23. Grend slem trofeja čime je oborio rekord, Federer se nije oglašavao – sve do dolaska u London i razgovora sa novinarima.
„Ovo što je Novak uradio je neverovatno. Iskreno, to je sjajno za tenis kada se piše istorija ovog sporta. Viđali smo to sa Serenom, Rafom, sa mnom i sada sa Novakom. Sjajno je vreme biti u tenisu, i kao navijač, ali i kao igrač“, rekao je Federer.
Sva tri člana velike trojke obarala su rekord po broju osvojenih Grend slemova.
„Sećam se da kada sam došao na Tur, da je Pit Sampras došao do 14. slema. Pomislili smo „ovo će ostati zauvek.“ Zatim sam došao do 15, pa onda stao na 17. Pa smo sva trojica gurali jedan drugog do 20, ne sećam se ko je prvi došao do te brojke. Pa je Rafa došao do 22, a sada Novak do 23 i deluje da će nastaviti i dalje, što je sjajno. A zaboravljamo, on nije više tako mlad. Želim mu sve najbolje“, zaključio je Federer.
Dejan Bodiroga - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2023
SPORT
Amerikanac je i zvanično zamenjen – Bodiroga zadržao funkciju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala